Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Férfiak a csúcson és mélyben - Orbán, Sólyom a legnépszerűbb

Bajnai Gordon kormányfő a lista vége felé található. Mögötte Lendvai, Draskovics, Gyurcsány és Kóka a sorrend.

Orbán Viktor és Sólyom László áll a Szonda Ipsos által készített friss politikusi rokonszenvlista élén. A Fidesz elnöke legutóbb tavaly novemberben szerepelt az első helyen. Akkor is, most is csak a saját szavazótáboruknak volt köszönhető ez a pozíció. A többi politikai csoportban kifejezetten elutasított személyiség - írja a Népszabadság. A kutatás szerint hasonlóan megosztó személyiség a szintén első helyen álló Sólyom László is, de az államfő megítélése azért nem olyan végletes, mint Orbán Viktoré.

Népszerűek
Népszerűek


A listán Szili Katalin Házelnök és Göncz Kinga volt külügyminiszter, az MSZP EP-listavezetője követi az államfőt és a Fidesz elnökét. Bajnai Gordon megítélése sokat változott az elmúlt egy hónapban. Az MSZP-n belül nőtt, a Fidesz táborában csökkent a népszerűsége. A kormányfő a lista vége felé található. A jelenlegi miniszterelnök után már csak Lendvai Ildikó, Draskovics Tibor, Gyurcsány Ferenc és Kóka János található a listán.

Olvasóink írták

61 hozzászólás
 • 61. Zaraki_Kenpachi 2009. május 15. 16:01
  „Csavarodott volna a nyakadra köldökzsinór mikor anyádban elkezdett benned mozgolódni a nyilas bicska ( kár, hogy nem a nyeles bicska ). Egyébként csak az Óvári sortűzről írtam, az Magyar Rádiónál nem emlékszem, hogy ilyet mondtam volna. Egyedül az első történeteit hallottam.

  Tudod van az, amit a hozzád hasonló orbán seggnyalók és talpnyalók "ismernek", meg van az, amire azt mondják eretnekség. Egyébként pedig kis nyilas, örülj annak, hogy személyesen nem ismerlek, mert egy halott ember sértegetése miatt fültől fülig vágnám a torkod. Jobb lenne, ha orbánnal együtt elhúznátok egy buzibárba és vinnétek az EP képviselőtöket is magatokkal, akinek ebben már van tapasztalata.”
 • 60. AHA. 2009. május 14. 08:28
  „Zaraki_Kenpachi
  Orbán a rajongó a ki....... a....!”
 • 59. AHA. 2009. május 14. 06:55
  „Szaraki!

  " Óvári sortűznél kívülről lőttek, Magyar Rádiónál szintén kívülről lőttek" ..ezeket te mondtad,a nagy öregekre hivatkozva!
  Ezek után te függetlennek tartod magad? Szánalmas komenyisták hazug hülye gyereke vagy,ennyi.
  Ostoba barom!”
 • 58. Zaraki_Kenpachi 2009. május 13. 23:02
  „ööö Tapmancs, egy kicsit hadd pontosítsak : nekem nem kell indok ahhoz, hogy előbb járjon el a kezem, minthogy érvelni kezdjek. Elég csak, hogy meglátom egy olyan seggnyaló nevét a monitoron, mint AHA nevű fajelméleti zsákutcájét és máris viszket a tenyerem :)

  Nem az elfogultsága miatt, mert orbán rajongó, hanem pusztán az elveiért: ) Aki nem orbánnak nyal az biztos szoci :) Na ezért már megérné betörni az orrát :)”
 • 57. Zaraki_Kenpachi 2009. május 13. 22:59
  „Te impotens hereverésző kis spermagondolat, ne sértegess, hogy a nyilas misi pakkja állna bele a torkodba. Az én nevem az én nevem, és jobb, ha békén hagyod, és nem kezdesz el itt kombinálni. Mert erős a gyanú, hogy személyiségzavarban Téged jobban elő lehet venni.

  Tudod mit? Beszélj a rendszergazdával, kérd le az IP címeket mindkét névhez, kérd le a megfelelő helyen az IP címhez tartozó szükséges azonosítókat, keresd fel az így kapott címeket, és utána ne csodálkozz, ha betöröm az orrod a vádaskodásodért. Kicsit már nagyon unalmas az, hogy te és a fajtád ferdít, csúsztat, és másra próbálja ráverni a saját maga által alkalmazott módszereket. Emlékeztetsz a 2006-os választásokra, amikor is fekete emberkék a szavazó helyiségek előtt akartak embereket jobb belátásra téríteni a narancsszínű szocik irányába. Sose felejtem el, hogy egy mamóka hogy belevágta az emberke képébe a táskáját :)))”
 • 56. kolombela 2009. május 13. 15:17
  „"Orbán: a Jobbik kizárólag az MSZP hatalmi érdekeit szolgálja
  Orbán Viktor szerint nem sokszínű Országgyűlésre, hanem erős kormányra van szükség - nyilatkozta a Fidesz elnöke a Magyar Demokrata című hetilap szerdai számában megjelent interjúban.
  Orbán Viktor ezt arra a kérdésre válaszolva mondta a lapnak, hogy a "radikálisabb politikai változást hirdető pártok erősödése következtében átrendeződhet-e a politikai paletta". Ezzel összefüggésben megjegyezte: 2002 és 2006 tanulsága alapján a baloldal akkor tud választást nyerni, ha a jobboldal szavazatait megosztják. ,,Így tehát minden, a változást akaró szavazatok megosztására törekvő szervezet kizárólag az MSZP hatalmi érdekeit szolgálja" - fogalmazott.
  (FN)"
  "Szent" Viktor álláspontja a többpárti parlamentről. Magyarra fordítva: A szidesz legnagyobb ellensége a Jobbik.”
 • 55. kolombela 2009. május 13. 14:05
  „Aki nagyon bízik, nagyot is fog csalódni . Csak idő kérdése, hogy a sok szerencsétlen "hirtelen" Viktorimádó véleménye 180 fokot fordul. Népszerűség csúszni fog.”
 • 54. AHA. 2009. május 13. 12:19
  „dr73
  Akkor mi vagy ? KEVERÉK?”
 • 53. dr73 2009. május 13. 11:10
  „Tapmancs!
  Pont ez a lényeg,nem így van.Egyáltalán nem tartom magam agresszív embernek.A cikkhez hozzászólókat végigolvasván Zarakinak adtam igazat.Máskülönben nem vagyok egyikkel sem szimpatizáns!Se jobb se bal semmi!Ezt egyeseknek nehéz felfogni,rögtön harap és leokád....már bocs.
  Elemér-ügyben meg ha egyetértesz velem,az már jó!Van egy szál ami közös :-)
  Máshoz nem szóltam!Kéretik elkerülni......!”
 • 52. Tapmancs 2009. május 12. 20:55
  „Zaraki és dr73 alkalmazza a "Ha egy vitában elfogynak az érveid, üss!" elvet. :)

  Pedig dr73-mal elemér-ügyben egyet szoktunk érteni. :)”
 • 51. AHA. 2009. május 12. 20:08
  „Zaraki, dr73!
  Ezt élvezed,hogy hol az egyik,hol a másik néven írogatsz?
  Bár nálatok elvtársaknál ez volt a nyerő!Még az álnévnek is álneve van.Jól szórakozok sajnálatra méltó ember erőlködésein.Abba ne hagyd! Te vagy a megtestesült intelligencia és értelem!
  SZEBB JÖVŐT!
  Ne add fel még rád is várhat valami jó az életben.”
 • 50. Zaraki_Kenpachi 2009. május 12. 19:59
  „Tudod mit? Ha Neked ennyire szexuális kielégültséget okoz, hogy a másikat leszocizd, lelked rajta. De akkor ugyan már ne kapd fel a fizet, ha nyilas és zsidó együttes keverékének / fattyának hívlak :)”
 • 49. AHA. 2009. május 12. 19:45
  „dr73
  Hát Igen! Mikor a mondanivaló elfogy ,kezdődik a mocskolódás!
  :D:D:D
  Nyomjad Elvtárs!”
 • 48. dr73 2009. május 12. 19:34
  „Mondom én:-D
  SZÓKINCS NUKU,INTELLIGENCIA SZINTÉN.
  A többit tudjátok,csupa értelem sugárzik az összes hozzászólásából.”
 • 47. AHA. 2009. május 12. 18:42
  „dr73!

  Szánalom vagy ember! Szívd a vadkender, jó libsi gyerek....”
 • 46. dr73 2009. május 12. 18:33
  „Zaraki!
  Teljesen felesleges ezeknek bármit is írni!Egyszerűen az sem jut el a tudatukig,hogy nem mindenki balos és jobbos , vagy egyáltalán bármi a paletta közül....neeeem,itt megkeseredett és lecsúszott fidesztások acsarkodnak és támadnak minden olyan tisztes polgárt , akik nem velük eveznek egy hajóban.
  Egész nap {ahogy nézem} ülnek a gép előtt és várják,hátha megjelenik egy politikai cikk , amin rágódhatnak.Közben nem veszik észre telik az életük,idegroncsok és nem teljesítenek sem a munkahelyükön de még az ágyban sem..... :-P”
 • 45. AHA. 2009. május 12. 17:08
  „Zaraki!

  Te vagy a megkeseredett szociszavazók mintapéldánya! -))”
 • 44. Zaraki_Kenpachi 2009. május 12. 17:01
  „Jaj már AHA, skatulyakirály :) Ha nem elkötelezett hívek lennétek, akkor nem az lenne az első gondolatotok, hogy aki véleményezni mert benneteket, az biztos komcsi. Mi volt Pécsett? Ki nem szarja le, szánalmas politikai közjátékok mennek oda vissza. Mint a nagyot mondó juhász próbálják egymást nyalogatni a pártok, a hülye embert meg lehet húzni. Nem látok okot arra, hogy egy uszító pártot kellene követni, ahogy arra sem, hogy egyáltalán valamely párt fele az embernek el kellene köteleződnie.

  És hogy elvonatkoztassak, hogy miért fölösleges ennyire nyalni az ellenzéknek: hány és hány olyan felsőoktatási intézmény van, ahol a dékán-elvtársak akár mszp, akár fidesz, akár egyéb pártiak. És emellett mi a felsőoktatás belső struktúrája? Párttitkári hatalom, mivel az általatok átkosnak nevezett rendszer él a mai napig ezekben az intézményekben, de ha annyira reformálni akarnak egyes okos tojások, akkor itt miért nem mernek?

  Jó lenne észrevenni, hogy itt már lassan az embereket zavarják az oly istenesített jobbikok és viktor király hívei egymással harcolni, miközben ők hátrahúzódva mint az ókori rómában élvezik a cirkuszt. Nem AHA és társai, az a vergődés, amikor az ember nem akar látni, és nagyon jól tudja, hogy ingoványos területen sétál, de mégse akarja tudomásul venni, hogy mindjárt elsüllyed. Ehelyett másra hárítjátok a felelősséget.

  Nem baj. Majd ahogy telik az idő, úgy fogtok egyre jobban beletörni ezekbe a kényes témákba.”
 • 43. Dew 2009. május 12. 13:56
  „"A társasági adó egyébként is az összes beszedett adónak csak az 5%-a.
  A multik a többi adónemben és járulékokban viszont nagyon jó befizetőnek bizonyultak, ami nem mondható el a kkv-k vonatkozásában."
  Erről beszélek. A beszedett adó kb 50-60%-át a még így is a kkv szektor adja, úgy, hogy nagyon marginálisan támogatják őket a mulitkhoz képest. Plusz a multi adókedvezménye arra bőven elég, hogy a munkásai elég jelentékeny százalékának járulékait fizesse belőle. A kkv szektor tagjai szinte semmilyen kedvezményben nem tudnak részesülni, ráadásul jóval rosszabb alkupozícióban vannak a nagyobb piaci szereplőkkel és a bankokkal szemben is, mint egy tőkeerős multi. Márpedig csak multikra nem lehet alapozni.”
 • 42. Tapmancs 2009. május 12. 12:16
  „A korrupciót, mutyizást megszüntetni... na igen, azt kéne. De félek hogy ez még a mi életünkben sem fog megvalósulni, nemhogy a következő években. Az eu-pénzek útjának ellenőrizhetőségét 19%-ra értékelték, ezzel az utolsók között vagyunk, 3-szoros áron építünk autópályákat, alagutakkal, hogy utána földet horjunk fölé, csak mer a havernak teherautói vannak... így megy ez, és nem lehet egyhamar megszüntetni.

  Példa a mutyizásra a kopogtatócédulák ügye. Csak a Jobbik vizsgálta meg a szelvényeket eddig mindig, csak ők éltek kifogásokkal, a többiek mind benne vannak a mutyiban. És ha most ennyi szabálytalanságot találtak, mi lehetett eddig? Ugyanez megy a pénzek elosztásánál is, ezermilliárdokon osztoznak a káderek.”
61 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ítélet várható a Tasnádi-perben

Az ügyészség szerint a négy vádirat egyesítésével összeállított 17 vádpontból szinte valamennyi… Tovább olvasom