Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 13°C Még több cikk.

Fénymásolt pénzzel fizettek diákok az iskolai büfében

Egy ezer és egy ötszáz forintost fénymásolt le két általános iskolás fiú a Komárom-Esztergom megyei Ácson, majd rávették két társukat, hogy azzal fizessenek az iskolabüfében - írta a kemma.hu szombaton.
A portál beszámolója szerint az egyik fiú édesanyja pénztárcájából vett ki egy 500 és egy 1000 forintos bankjegyet, társával mindkettőt fénymásolta, és összegyűrte, hogy valódibbnak tűnjön. Ezután megkérték két iskolatársukat, hogy vásároljanak vele az iskolai büfében.

A büfés előbb elfogadta az álbankókat, majd miután rájött, hogy azok fénymásoltak, értesítette az iskola igazgatóját. Az igazgató behívatta az iskolába a négy gyermek szüleit, illetve értesítette a körzeti megbízottat, aki megállapította a hamisítás tényét.

A négy gyerek ellen nem indul eljárás, mivel még egyikük sem töltötte be a 14. életévét.

Olvasóink írták

 • 7. mzm08 2012. szeptember 21. 22:44
  „GyökGyök: köszönjük az oktató kommentet hasznos volt ;) Rövid leszek hisz 1500ft-ról nem fogok vitatkozni.
  Az országban is nap mint nap szarra akarnak "várat" építeni. Ha olvastad láthattad, hogy írtam hogy bűntetik az ilyen cselekedetet. Én magam is iskola büfében dolgozom ráadásul olyan intézményben ahol nem 2-300 diák jár hanem 1-1300, de még én magam is tudom, hogy ki és mennyit költ el. Tisztába vagyok a szünetek rövid idejével de én ez mellett is adtam már vissza "furcsa" bankjegyet de volt már olyan is, hogy nem természetes forrásból szerzett pénz jutott diák által hozzám még sem lett újságcikk belőle.És egy falusi általános iskolába a mai válságban nem hinném, hogy hatalmas kigyozó sorok állnának a büfé elött. Erkölcs kell ez tény, de nem igy és ilyen formában. Köztudott hogy a legtöbb dolgot ami "bajt" hozhat azt eltusol egy iskola pedig ma a legjobb reklám a botrány de a hírnév többet ér. Maradjunk optimisták bármennyire is nehéz nekünk magyaroknak és tudjuk le annyival hogy mindenki aki benne volt vagy sem de tanult ebből a címlapsztoriból ;)”
 • 6. GYÖKGYÖK 2012. szeptember 19. 09:32
  „mzm08 HOGY MILYEN OKOS VAGY.... A HIBA ÉS A BŰN KÖZÖTT EGYENLŐSÉG VAN? HIBÁNÁL AZT KELL CSINÁLNI AMIT JAVASOLSZ AZ 1.ES HOZZÁSZÓLÁSODNÁL... BŰNNÉL MEG ..TALÁN A KEDVES SZÜLŐKKEL KELLENE FELHAJTÁST CSINÁLNI .... IGEN IS AZ ORSZÁG AZÉRT VAN ITT ,MERT AHOL NINCS ETIKA , OTT NINCS SEMMI. A LEGFONTOSABB , IGEN IS AZ ERKÖLCSÖS EMBEREK KINEVELÉSE. EZ ALAPVETŐ ,- SZARRA NEM LEHET VÁRAT ÉPÍTENI. ÉRDEKES A LOGIKA IS: IGAZGATÓ JÁRATTA LE .. NEM A HAMISÍTÓ.. , TOVÁBBÁ :BÜFÉS KÁRA ?---AKKOR, AMIKOR SOROKBA ÁLLNAK A SZÜNETBE A VÁSÁRLÓ GYEREKEK , MINDEGYIKET KI KELL SZOLGÁLNI , MERT RÖVID A SZÜNET.... AKKOR TE AZT NÉZEGETED, HOGY HAMIS -É ? AKKOR , AMIKOR MÉG ILYEN NEM FORDULT ELŐ.... JÓZAN ESZED: MÉG NEM LÁTTÁL FÉNYMÁSOLT PÉNZT......XXI SZ.-BA VAGYUNK. A FALÚÉRT MEG NE AGGÓDJ , AZ OTT LAKÓK MÁR JÓL ISMERIK AZOKAT A CSALÁDOKAT , AKIK ILYEN TEMPLOMBA JÁRÓ GYEREKEK KIBOCSÁJTANAK.”
 • 5. mzm08 2012. szeptember 16. 09:59
  „Itt nem arról van szó, hogy nem ismerjük fel a különbséget hiba és bűn között hiszen irtam, hogy mindenhol büntetik ezt a fajta cselekedetet. Én csak azt írtam hogy ekkora felhajtás nem kellett volna ennek az ügynek... Vannak fontosabb dolgok is szerintem annál mintsem hogy 11-12 évesek "gagyi" fénymásolt pénzzel akartak vásárolni.
  Vagy az ország ettől hever romokban? nem hinném...”
 • 4. ekkenekepen 2012. szeptember 16. 08:46
  „kérjük a TEK-et!
  a TEK lecsapott, mikulás báttyátok 3 évet kapott!”
 • 3. Mankapunka 2012. szeptember 16. 00:46
  „Ács-vaspuszta. Egy másik szép környék magyarisztánban.”
 • 2. sogorferenc 2012. szeptember 15. 23:22
  „Tudom, hogy a névtelenség (bár ha a megfelelő szakember akarja akkor nem is olyan névtelen!) az emberből különleges tulajdonságokat hoz(hat) ki! De, kedves 1. mzm08 -valóban az gondolja, hogy bocsánatos, ejnye-ejnye bűn/hiba/vétek amit a gyerekek csináltak?! Az elmúlt két napban a volt alma máterünkben, egy konferencián vettem részt, vagy 100-120 "öreg diákkal", ha ott elővett volna egy fegyvernek "látszó tárgyat "valaki, akkor is azt kellett volna mondani, hogy " ne hülyéskedj..." vagy...?
  Milyen világot élünk?! ennyire megváltoztunk, hogy már fel sem ismerjük, hogy mi a hiba és a bűn között a különbség?”
 • 1. mzm08 2012. szeptember 15. 21:39
  „Ez az eset egy adok-kapok játék.
  Szerintem a büfésnek ebből nem kellett volna ekkora ügyet csinálnia, de az igazgató is a saját iskoláját járatta le. Ha csak józan ésszel gondolkozom akkor egy 5. vagy 6.osztályos gyermek nem hinném, hogy olyan "kiválóan"hamisitott volna bankjegyeket és akinek ez nem tünik fel...de ez már csak az ő saját üzletének rovására megy.
  Tény, hogy keményen büntetik az ilyen eseteket nem csak itthon hanem máshol is, de minden általános iskolás diák követ el csínytevést gyerek fejjel. Abba meg már bele sem gondolok, hogy ez mekkora "bélyeg" lesz a kövekezőkben nekik egy faluban...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gumilövedékkel lőttek rá egy fiúra Zuglóban

Négyen támadtak rá egy zuglói szórakozóhelyen egy 18 éves fiatalemberre szombatra virradóra a… Tovább olvasom