Kisalföld logö

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 27°C Még több cikk.

Fennakadás nélkül

A soproni Erzsébet-kórház központi épületének betegvárójában az emberek csendesen beszélgetve vártak sorukra. A vizitdíjfizetés adminisztrációja – a nyugta kiállítása – nem tartott sokáig.

– Hallottam róla, hogy lesz vizitdíj, de egy kicsit meglepődtem, amikor mondták az ablaknál, hogy fizetni kell – mondta Nagy Renáta. – Egyáltalán nem tartom jó megoldásnak, de mit tehetek. Egy tetanuszinjekcióra várok fél órája, és ez a legrosszabb.
– Ha bevezették, hát bevezették, ez ellen tenni nem lehet – fejtegette egy másik beteg, Balaskó Jenő, aki egy szívműtét után lábadozik, s kötözésre várt. – Nem örülök neki, ki fizet szívesen olyanért, ami korábban ingyen volt. Úgy fogom fel, hogy ez a hálapénz.
A kórház pavilonos jellegéből adódóan mindegyik épületben kialakítottak befizetőhelyeket, amelyek 7–15 óra között folyamatosan működnek. Ügyeleti időben és hétvégén az osztályok ambulanciáján és a diagnosztikai helyeken lehet befizetni a vizitdíjat.
– Ma a szokásosnál kisebb volt a betegforgalom – mondta Tiborcz Sándor gazdasági igazgató. – Az emberek többsége tudomásul vette, hogy fizetnie kell, de előfordult, hogy megjegyzést tettek a rendelkezésre, volt, aki arra panaszkodott, hogy számára megterhelő a díjfizetés.
– Bevallom, féltem az első naptól, de mint kiderült, alaptalanul – válaszolta érdeklődésünkre dr. Zanyi Gábor háziorvos. – Alaptalanul, hála a betegeknek, akik előre előkészítették a háromszáz forintot, így a nyugta kiállítása rövid időt vett igénybe, s nem volt fennakadás a rendelésben. Mától már üzemel a számítógépes számlázó-

program, így még gyorsabb lesz a vizitdíjfizetés.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pályázati keret kistelepüléseknek

Száznyolcvanmillió eurós keretre pályázhatnak azon kistelepülések, amelyeknek egészségügyi… Tovább olvasom