Kisalföld logö

2017. 02. 21. kedd - Eleonóra 2°C | 9°C Még több cikk.

Fémdíszes képkeret

Élénk színű alappal mutat igazán jól ez a keleties hatású tükör- vagy képkeret.

Hozzávalók:

Kb. 70x100 cm méretű, 12 cm széles képkeret, piros dekorfesték, aranyszínű fémlemez, a domborításhoz speciális domborító szerszám vagy egy kifogyott golyóstoll, kartonpapír,  gömbölyű fejű rögzítőszögek.

Kivitelezés:

Kétszer fessük le pirossal a keretet. A kartonpapíron tervezzük meg a keleties motívumokat, vágjuk ki őket, majd a motívumokat fektessük a fémfóliára. A domborító szerszámmal vagy a golyóstollal rajzoljuk át a motívumok kontúrvonalait. Vegyük le a papírt, és vágjuk ki, majd fordítsuk meg az alumínium lemezre rajzolt motívumot. A lemez fonákjáról a szerszámmal nyomjunk a lemezbe díszítő vonalakat és pontokat. A kép szerint rendezzük el és pillanatragasztóval rögzítsük a motívumokat a kereten. A képen látható módon hajtogassuk a keret szélére, majd ragasszuk a hátlapra a fóliát.

 MÉG TÖBB KARÁCSONYI BARKÁCSÖTLET >>

Tipp: hasonló, domborított fémdíszekkel díszíthetünk mécsestartónak használt üvegpoharat is, ilyenkor egy akkora fémlemez-csíkból vágjuk ki a mintát, ami körbeéri a poharat. A csík két végét egy csepp pillanatragasztóval rögzíthetjük egymáshoz. Még szebb lesz a mécsestartó, ha színes üvegpohár az alapja, vagy előzőleg egyszínű üvegfestékkel befestettük az üveget.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tanácsok sítanuláshoz

A sí annyira élménydús sport, hogy szinte reménytelen elmagyarázni a távolról kiváncsiskodóknak.… Tovább olvasom