Kisalföld logö

2018. 07. 19. csütörtök - Emília 18°C | 27°C Még több cikk.

Fémbe karcolt betlehem

Akár a gyerekeket is bevonhatjuk ennek az ablak elé akasztható betlehemnek az elkészítésébe, s közben észrevétlenül mesélhetünk nekik a háromkirályok történetéről.

Hozzávalók:

arany, ezüst és bronz színű, hajlékony fémfólia, ezüst és aranyszínű alufólia, damil vagy natúr zsinór, kifogyott golyóstoll vagy speciális fémdomborító eszköz, régi olló, bogyós ágak.

Elkészítése:   

Egy rajzlapon tervezzük meg előre a figurákat - háromkirályok, csillag, üstökös, hold, teve, szamár -, nem baj, ha gyerek rajzolja őket, a túl bonyolult figurák amúgy sem praktikusak. Puha ceruzával rajzoljuk fel a minták körvonalait a fóliára, majd egy kifogyott golyóstoll hegyét vagy fémdomborító eszközt erősen rányomva menjünk át a kontúrokon. Ugyanígy rajzoljuk át a kontúrokon belül eső vonalakat is. Egy régi ollóval vágjuk ki a figurákat, úgy, hogy a körvonalak még a kivágott mintán belül legyenek.

 MÉG TÖBB KARÁCSONYI BARKÁCSÖTLET >>

Fogjunk egy csokorba egy köteg bogyós ágat, kötözzük össze őket, majd rögzítsük egy ablak vagy üres falfelület elé. Az alufóliából gyűrjünk kemény gombócokat. A fémfigurákat lyukasszuk át alul és felül (például egy vastag szög és kalapács segítségével), majd sztaniolgömböket közbeiktatva fűzzünk mutatós láncot belőlük. Végül a kész láncokat akasszuk fel egymás mellé az ágkötegre.    

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Negatív tükör a világnak: pop-art

Életforma, forradalom. Azért tartottuk érdemesnek a bemutatásra, mert az utóbbi idők… Tovább olvasom