Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Felvonták a nemzeti lobogót a Kossuth téren

Katonai tiszteletadás mellett, a közjogi méltóságok jelenlétében felvonták a Magyar Köztársaság lobogóját az 1848-49-es szabadságharc és forradalom 163. évfordulójának tiszteletére a Parlament előtti Kossuth Lajos téren kedd délelőtt.
A zászlófelvonáson részt vett Schmitt Pál köztársasági elnök, Orbán Viktor miniszterelnök és Kövér László, az Országgyűlés elnöke. Az ünnepi eseményen a közjogi méltóságokon kívül jelen voltak a kormány tagjai, több parlamenti párt képviselője és a diplomáciai testület tagjai. Az idei március 15-ének a közös ünneplés a jelszava. A zászlófelvonást mintegy kétezren kísérték figyelemmel a Kossuth téren. Az ünneplő tömeg tapssal köszöntötte a közjogi méltóságokat, akik az Országház főbejáratának lépcsőjén, történelmi zászlók előtt tekintették meg az állami lobogó felvonását és a katonai díszszázad menetét. Ezután a Parlament előtti térről ünnepi menet indult a Magyar Nemzeti Múzeumhoz, ahol Orbán Viktor miniszterelnök mond ünnepi beszédet. A menetet katonazenekar és a Nemzeti Lovas Díszegység kísérte.

Olvasóink írták

  • 2. rommel 2011. március 15. 14:42
    „FÜRGESZERVAS: EZ KOMMUNISTA HAGYOMÁNY! TUDOM HOGY NEKTEK EZ FURCSA , DE ODA AZ EMBEREK SZIVESEN MENTEK . DE MOST BESZÉLJÜNK ARRÓL HOGY NEKED MENNYIT FIZETNEK EZÉRT A MUNKÁÉRT? TÚL SOKAT AVAGY TÚL KEVESET EZEKBEN A VESZÉLYES IDŐKBEN! ( RÁTOK NÉZVE VESZÉLYES IDŐK )”
  • 1. Fürgeszarvas 2011. március 15. 12:20
    „Van még a lopott pénzből a fiúknak !
    A Nemzeti Múzeum előtt "spontán" szerveződő emberek nagy részét odaszervezte a Fidesz pénzért ! Ahogy korábban is tették ( szervezett utazás Erdélyből stb.) már !
    http://www.origo.hu/itthon/20110315-penzert-szerveztek-kozonseget-a-marcius-15ei-unnepsegre.html”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Schmitt: március 15-e a magyar emberek szívét megérintette

Március 15-e volt régen is az az ünnep, ami a magyar emberek szívét megérintette - mondta Schmitt… Tovább olvasom