Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

Felvételi leg-legek

Az Országos Felsőoktatási Felvételi Iroda (OFI) legfrissebb elemzése szerint a mintegy 165 ezer jelentkező közül a „ legek legje ” az a pályázó, aki összesen 24 helyre adta be a jelentkezését, jóllehet csak olyan helyre jelentkezett, ahol nincs felvételi.
Az abszolút első helyezettet két, 23 helyre beadott jelentkező követi. Közülük a holtversenyben a 17 felvételi vizsgára „ ítélt " jelentkező „ az ezüstösebb " , sorstársának ugyanis „ csak " 6 felvételi vizsgája lesz – olvasható az elemzésben.
A jelentkezők számát figyelembe véve idén az ELTE a legnépszerűbb, ide adta be felvételi lapját az összes pályázó több mint tizede (17.342 diák). A nappali tagozatra jelentkezőket nézve legnépszerűbb a jogi és a közgazdászpálya, az előbbire közel 5 ezren mennének. Érdemes kiemelni a kommunikáció szakot, amelyet főiskolai szinten 2090-en, egyetemi képzésként 1596-an választottak.
A felvételi irodánál összegyűjtöttek néhány, a jelentkezési lap kitöltésekor elkövetett tipikus hibát is. Volt olyan, aki az évszámot tévesztette el: „ Felvételi szándékomat a 2001. Felsőoktatási felvételi tájékoztató alapján... adtam be... " Mások pedig elkéstek, és mivel március 1-jéig nem adták postára jelentkezési lapjukat, idén egészen biztosan nem felvételizhetnek (esetleg a nyári pótfelvételiben bízhatnak még). Előfordult olyan eset is, amikor valaki már a jövő évi feltételek alapján jelentkezett.
A teljes képhez hozzátartozik egy hivatalos OFI-válaszlevél is, amelyben egy átjelentkezési kérelem elutasítását próbálták közölni, de kimaradt a „ nem " szócska: „ Kérését, hogy az érvényes táncpedagógusi szakra történő jelentkezését modern koreográfusi szakra írjuk át, sajnos teljesíthetjük. "

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Neves vendég a Nyomorultak-on

Már az is nagy dolog, hogy egy vidéki magyar színház, nevezetesen a Győri Nemzeti hozzájuthatott a… Tovább olvasom