Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Felülvizsgáltatnák az igazgatói kinevezés szabályait a pedagógusok

Egy-egy miskolci, kecskeméti és püspökladányi iskola után egy fővárosi zeneiskola dolgozói is tiltakoznak vezetőjük kinevezése miatt.
Pedagógus érdekképviseletek az igazgatói kinevezés szabályozásának felülvizsgálatát kérik- írta a Magyar Nemzet.

A lap szerdai számában felidézi az egyes eseteket, amelyeknél minden esetben a tanári kar véleménye ellenében nevezett ki a miniszter igazgatót az adott intézménybe.

Galló Istvánné, a Pedagógus szakszervezet elnöke szerint felül kellene vizsgálni, hogy milyen mértékben vállalja magára a miniszter a döntés felelősségét, hiszen épp ezért illeti meg véleményezési jog például a nevelőtestületeket. Ellentmondásos a jogi szabályozásban, hogy érvénytelen pályázat esetén az igazgatóhelyettesnek kell ellátnia az igazgatói feladatokat, miközben egy rendelet azt mondja ki, hogy az ideiglenes vezetőnek is miniszteri megbízással kell rendelkeznie.

Jogszerű, de nem etikus és nem demokratikus a tantestület véleményének ellenében dönteni - mondta a lapnak Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke.

A Magyar Nemzet megkérdezte az Emberi Erőforrások Minisztériumát (Emmi), hogy a tiltakozások nyomán elképzelhető-e a nevelőtestületi jogosítványok erősítése, de választ lapzártáig nem kaptak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ebolagyanús beteg Budapesten

Fertőző betegség tüneteivel szállítottak egy külföldi diákot kórházba egy budapesti kollégiumból. Tovább olvasom