Kisalföld logö

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 9°C | 24°C Még több cikk.

Felújították

a Menekülés hídját

Osztrák vezető politikusok, a környék polgármesterei és a pomogyi lakosok jelenlétében a hét végén átadták az újra felújított andaui hidat. A „Menekülés hídjának” is nevezett építmény a szónokok szerint a gazdasági és kulturális kapcsolatok jelképe lesz.
A tiroli hagyományőrzők díszsortüze után, az andaui fúvószenekar kíséretében adták át vasárnap délután az újjáépített andaui hidat. Az egykori „Menekülés hídját” Josef Wally andaui polgár szervezésében az osztrák szövetségi honvédelmi minisztérium és a burgenlandi katonai parancsnokság segítségével újították fel. A hétvégi ceremóniára meghívták a környék osztrák és magyar polgármestereit, hagyományőrző alakulatait, de nagy számban jelentek meg az andauiak is.
Avatóbeszédében Liese Prokop osztrák belügyminiszter elmondta: a „Menekülés hídjáról” személyes élményei vannak. Az ’56-os menekülők segítésében nővérével együtt részt vállaltak.
Magyar részről először Firtl Mátyás országgyűlési képviselő, majd Biró Péter kapuvári polgármester köszöntötte a több mint ezerfős ünneplő közönséget.

Ünnepelni tudni kell

A hídátadási ünnepség felemelő pillanatain túl nem lehet szó nélkül elmenni az osztrákok profi szervezése mellett. A Rábaköz ünnepségein ennyi érdeklődőt még egy megmozduláson sem láthattunk. Itt ezernél jóval több vendég volt kíváncsi a híd avatójára és sehol sem voltak a muszájból kirendelt iskolások. Andau lakossága komolyan gondolta, hogy megünnepli a történelmi jelkép felújítását. A szervezők pedig ingyenásványvízzel kedveskedtek a résztvevőknek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Segítünk a Presztízs díjas pályázatok megírásában

Egy héttel ezelőtt jelent meg a Lapcom Kft. Délmagyarország Kiadó pályázati felhívása a 2006-os… Tovább olvasom