Kisalföld logö

2018. 07. 17. kedd - Endre, Elek 18°C | 28°C Még több cikk.

Felújították a hivatalt

A felújítással, átalakítással a fertőszentmiklósi polgármesteri hivatal épülete felkészült arra, hogy helyiek mellett térségi rendezvényeknek is otthont adjon. A pénteki avatáson elhangzott, a település továbbra is arra törekszik, hogy várossá válhasson.

Lendületes fejlődés

A még tavaly nyáron megkezdett átalakítási munkák költségét a Győr-Moson-Sopron Megyei Területfejlesztési Tanács támogatásával java részt a település önkormányzata állta. – A nyílászárók cseréje, az épület hőszigetelése és a bejárati rész akadálymentesítése mellett egy belső informatikai rendszer kiépítésére is sor került – meséli büszkén Horváth Tibor polgármester. – Az emeleten kialakítottunk egy kiállítótermet, a földszinti dísztermet pedig a megfelelő technikai eszközökkel, például projektorral ellátva alkalmassá tettük akár megyei rendezvények lebonyolítására is – mondja Horváth Tibor.

Többre vagyunk képesek

– Elindultunk a városiasodás útján – tette hozzá a polgármester. – Jelenleg tanulmányok készülnek arról, hogy milyen előnyei és hátrányai vannak a várossá válásunknak. Azt gondolom, hogy bár anyagilag nem kapunk többet, erkölcsi értelemben igen, hiszen a gazdasági és a kulturális élet területén mindenképp előnyökről beszélhetünk. A jövőben több nagyobb beruházásra is sor kerül a településen. Kerékpárút építésére adtunk be pályázatot, még ebben az évben térburkolatot kap az iskola udvarának egy része és a Petőfi-szobor környéke. A távolabbi jövőben egy látványos településközpont kialakítását és az iskolai tornacsarnok lelátóval, tanmedencével való bővítését tervezzük.

Helyi alkotók tárlata

A felavatandó kiállítóteremben helyi alkotók munkáiból összeállított tárlat fogadta a vendégeket. Fafaragások, festmények, üveg- és kerámiatárgyak mellett gyöngyből készült díszek és textilképek hirdették a településen élők sokszínűségét. A polgármester és a szervezők nem titkolt célja volt az is, hogy megmutassák, a térség egyik meghatározó települése a jövőben már készen áll nagyszabású rendezvények lebonyolítására.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Részt vesz a március 15-i ünnepségeken?

Tovább olvasom