Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 9°C Még több cikk.

Felújítanak Győrben 17 utcát

Tizenhét győri lakóutcát újítanak fel a jövőben is folytatódó program részeként idén. Az állandó kátyúzás helyett ez tizenöt vagy akár húsz évre szóló megoldást jelent.
Csaknem 400 kilométernyi út van a győri önkormányzat kezelésében, ebből 213 kilométer az úgynevezett lakóutca, a többi fő-, illetve tömegközlekedési út. Egy felmérés szerint a lakóutcák burkolatának hetven százaléka rossz állapotú, felújításra szorul, mondta a tegnapi sajtótájékoztatón Simon Róbert alpolgármester. A város útkezelő szervezete elkészítette azt a programot, amely szerint idén 17 lakóutcát tesznek rendbe, a város költségvetésében erre (hitelfelvétellel) 259 millió forintot szántak. A tervezett munkák várhatóan 290 millió forintba kerülnek, a különbözetet pályázatokból fedezik.

A sajtótájékoztatón Kalmár Ákos és Szabó Jenő képviselők (utóbbi a peremkerületek fejlesztését felügyelő tanácsnok is) elmondták: már a korábbi években is szorgalmazták, hogy az utak toldozása-foldozása helyett hosszú távra is megoldást jelentő felújítási program készüljön. Kátyúzásra százmilliók mennek el évente kényszerűségből. Emlékeztettek rá: Győrött tavaly óriási méretű közlekedési beruházások voltak, ezek azonban inkább csak a fő- és tömegközlekedési utakat érintették. Ezért is fontos az úgynevezett lakóutcaprogram, amelyet a következő években is folytatni szeretnének.

A munkák az időigényes közbeszerzési eljárások után kezdődnek, várhatóan nyár végétől (van, ami előbb, s akad, ami ősszel, erről most még nem lehet pontos menetrendet adni).

Az idei útfelújítási programban szerepelnek:

– Kertalja utca: teljes hosszban új aszfaltburkolat kerül a meglévő bitumenes zárású útra.

– Írisz utca: a 14-es főút és a Hortenzia u. között új aszfaltburkolat készül.

– Bástya utca: a Vörösmarty u. és az Újkapu u. között új aszfaltburkolat lesz a régi pályaszerkezet felmarásával.

– Gábor Áron utca: az első ütemben a József Attila u. és a Lepke u. között teljes pályaszerkezet-csere.

– Liezen-Mayer u., második ütem: a Mónus Illés u. és a Somogyi Béla u. között új aszfaltburkolat a régi pályaszerkezet lokális felmarásával.

– Rozmaring utca, első ütem: a Zólyom és a Selmeci u. között zárt csapadékvízrendszer építése és teljes pályaszerkezet-csere.

– Bálint Mihály utca, második ütem: a Városház köz és a Selyem u. között új pályaszerkezetű aszfaltburkolat, mindkét oldalon járdával.

– Templom utca, első ütem: a József Attila és a Kárpát u. között teljes pályaszerkezet-csere és a felszíni csapadékvíz elvezetésének rendezése.

– Újkút utca–Kuruc utca: csomópont-szélesítés, a Kuruc utca első szakaszának kiépítése.

– Világosvár utca: új pályaszerkezetű burkolat, szakaszos szegélyépítés, a felszíni csapadékvíz elvezetésének rendezése.

– Áchim András utca, második ütem: az első ütemben elkészült szakasz és a Somos u. között csapadékvíz-elvezetés rendezése, az aszfaltburkolat felületjavításával.

– Hajdú utca: teljes hosszban új aszfaltréteg a régi pályaszerkezetre, a csapadékvíz-elvezetés rendezése, forgalomcsillapító elemek építése.

– Tiborc utca: a Sárkereki és a Szent László u. közötti szakaszon a csapadékvíz-elvezetés rendezése, forgalomcsillapító elemek építése.

– Esze Tamás utca: a Nép u. és a Zsombék u. között a felszíni csapadékvíz elvezetésének kiépítése után új aszfaltburkolat kerül a meglévő bitumenes zárású földútra.

– Tinódi utca: teljes hosszában új aszfaltburkolat a régi pályaszerkezetre.

– Öveges utca–Katód utca: csomópont-korrekció.

– Lőtér út, harmadik ütem: az Egysori és a Lehár u. között új aszfaltburkolat a meglévő bitumenes zárású földútra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orvospárt alakul Magyarországon

Orvospárt alakul Magyarországon, a következő választásokon kormányzati szerepbe szeretnének jutni. Tovább olvasom