Kisalföld logö

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 18°C | 25°C Még több cikk.

Feltehetően szén-monoxid-mérgezésben halt meg négy ember Pakson

Egy hetven év körüli házaspár és két felnőtt fiúk vesztette életét hétfőre virradóra Pakson, a család Szőlőhegy utcai házában; halálukat feltehetően szén-monoxid-mérgezés okozta - közölte a városi rendőrkapitány az MTI-vel.

A négy áldozatot tűzoltók segítségével hozták ki az épületből - mondta korábban Kuti István.

A helyszínen órák óta folyik a vizsgálat. A tragédiát a családfő egyik munkatársa fedezte fel, aki azért ment a házhoz, mert a férfi nem ment be dolgozni és a telefonját sem vette fel.

Az MTI tudósítója a helyszínen megtudta, hogy az épületet, amely körül gázszag volt érezhető, a rendőrséggel közösen törték fel.

A házban négy ember holttestére bukkantak, egyiküket a földszinten, hármat az emeleten találtak meg. A tragédiában egy hetven év körüli házaspár, illetve két felnőtt - 30-40 év közötti - fiúk vesztette életét.

Huszár Tibor, a Caminus Tüzeléstechnikai Kft. ügyvezetője az MTI-nek elmondta, hogy a cégnél gázkészülék és kémény van bejelentve. Utóbbit a kollégája márciusban ellenőrizte, akkor a kémény átjárható volt.

Hozzáfűzte, hogy szilárd tüzelésű kazán is volt a házban, amelyet az elsődleges szemle megállapítása szerint, "szemmel láthatóan" vasárnap is használtak.

A szakember elmondta, hogy nem külön kéménybe, hanem ugyanabba a füstcsőbe kötötték a szilárd tüzelésű kazánt, amelybe a gázkazánt is. A cső feltehetően emiatt dugult el, s telítődött mérgező gázzal a kétszintes épület.

A baleset körülményeit a rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja.

Olvasóink írták

  • 2. annobon 2010. december 21. 09:17
    „Ez Győrben történt, mert ha igen, akkor sejtem, hogy ki az a bizonyos kéményseprő! Aki munka közben nem iszik! Legalábbis vizet nem... :)”
  • 1. zotya975 2010. december 21. 06:39
    „Nem mintha változtatna bármit is a sajnálatos eset tanulságán, de én minden évben beengedem a kéményseprőt , hogy nézze meg a kéményt. Most csak beengedtem volna, mert csak a cetli volt a postaládában, hogy sikertelenül próbált bejutni. Az általa odírt időpontban itthon voltam, láttam is hogy jön, amikor a szomszédnál járt kimentem a kapuba, hogy beengedjem, de csak nem jött. Nézegetek, hát látom, hogy már az utca végén jár, pontosabban dülöngél. Utánnamentem, mint törvénytisztelő állampolgár, megkértem ugyan már lesz szives megnézni a kéményt. valamit hablatyolt, hogy nem tudott bejutni, nem mondtam neki, hogy az ablaknál álltam, meg sem próbálta. Lesegítettem a pincébe, megmutattam, majd kinyitottam neki a kényényajtót, nézegette, bár kétlem hogy látott volna bármit is. Megírta a papírt, kifizettem a pénzt, majd távozott. Hát ennyit arról, hogy a kolléga ellenőrizte a kéményt. Nem tudom, hogyan működik ez, de szerintem hatékonyabb volna, ha a fűtési szezonban, és nem márciusban, és színjózan, nem pedig tökrészeg kéményseprő járná az utcákat.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rétvári Bence: Az állam is gondos gazdája lesz az ügynök-információknak

"Az állam rendszerezni és átadni szeretné a megfigyelteknek a róluk szóló jelentéseket, nem pedig magánál tartani az egykori titkokat." Tovább olvasom