Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

Felszállás, itt az Egészségvonat!

Erre a vonatra nemcsak érdemes, nagyon is ajánlott felszállni. Vizitdíj nélkül felmérik az „utas” állapotát, s eközben rádöbbenhet, ideje tennie az egészségéért.
Tegnap Győrbe érkezett a tavaly nagy népszerqséggel fogadott Egészségvonat, mely vasárnap kora estig várja az érdeklődőket. A Szívünk Napjára szervezett akció keretében a négy kocsiból álló szerelvény a Fehérvári úton, a Spar Áruház parkolójához tolatott be. Az egyik kocsiban az emberi szervezet cukor-, a másikban a zsír-, a harmadikban pedig a szív- és érrendszeri állapotfelmérése végezhető el. A szerelvény negyedik kocsija konferencia céljára szolgál, melyben a Moholy-Nagy Mqvészeti Egyetem hallgatói Őrizd a szíved fiatalságát! címq multimédiás kiállítással várják a látogatókat. Orvosok, szakápolók végzik a különböző szqrővizsgálatokat. Így a haskörfogat-, vércukor-, koleszterinszint-, a boka-kar index-, a trigliceridszint-, a hemoglobin A1C- és a vérnyomásmérést.
Kutatások bizonyítják, hogy napjainkban az elhízás a vezető halálokok között a legfontosabb helyen szereplő szív- és érrendszeri megbetegedések döntő kockázati tényezője – érvelt a Kisalföld megkeresésére dr. Devecseri Zsuzsanna, az Egészségvonat főszervezője. Magyarországon a férfiak 51 százalékát, a nők 56 százalékát, tehát több mint 4,2 millió embert fenyegetnek a hasi elhízás következményei, melyek szívinfarktushoz, szélütéshez és érelmeszesedéshez vezethetnek.
– A nagy haskörfogat érrendszeri és anyagcsere-betegségek kockázatát jelezheti – mondja Devecseri doktornő. – A teendőnk végtelenül egyszerq. Elő a centimétert, mérjük meg a köldök és a csípőcsont közötti körfogatot: hölgyek esetében a 88, férfiaknál 102 cm a mérce, amelyek fölött már kockázattal kell számolnunk.
Az Egészségvonat Győr mellett megyénkben Sopronban péntektől vasárnapig várja a látogatókat. Tavaly a zárónapon még 6 óra tájban is kígyózó sorok vártak, hogy elvégeztethessék az állapotfelmérésüket. Tanácsos korábban ér-

kezni.

Programok

Ma és holnap délelőtt 10-től este 6 óráig fogadja a vonat személyzete a szqrésre és tanácsadásra érkezett pácienseket. Ezenkívül ma családi séta lesz a Széchenyi térről a Spar parkolójába. Gyülekezés délután 3/4 3-tól, indulás 3 órakor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beszélni tanul egy macska Kínában

Egy Kínában élő macska megtanulta kimondani saját nevét - állítja a gazdája. A kétéves, Agui névre… Tovább olvasom