Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Felrobbant a televízió

sopron Gosztonyi Miklós Felrobbant egy tévékészülék hétfőn éjszaka Sopronban a Kölcsey utca egyik tetőtéri lakásában, a tqz a bútorzatra is átterjedt. Személyi sérülés nem történt.
A Kölcsey utca érintett háztömbjénél tegnap már kevés jel utalt arra, hogy éjjel nagy riadalom támadt a lakók között: az egyik lakásban ugyanis felrobbant egy tévékészülék, tqz ütött ki.
– Éjfél után fél órával történt az eset – meséli az egyik szomszéd. – A tetőtéri lakásban, ahol egy asszony él leányával –, a lány szobájában felrobbant a tévé. Tőlem kérték, hívjam ki a tqzoltóságot, mert az ő telefonjuk abban a szobában maradt, ahol a bútorzat is lángra kapott. A tqzoltók speciális oltóanyaggal hamar eloltották a lángokat, még vizet sem kellett használniuk. Úgy tudjuk, amíg a lakást rendbe nem teszik, addig a károsultak az egyik rokonuknál húzzák meg magukat. A ház 1937-ben épült, a tetőtéri lakások alig fél évtizedesek. A hetven év alatt tqz még nem keletkezett.
– Háztartási gép meghibásodása, illetve az elektromos hálózat elavultsága az elmúlt három év alatt mintegy harminc esetben okozott tüzet Sopronban és környékén – tudtuk meg Németh Zita hadnagytól, a soproni tqzoltóság tqzmegelőzési kiemelt főelőadójától. – Általában régi típusú mosógépekkel, tévékkel, centrifugákkal és páraelszívókkal történt a baj. Megoldásként mindenképpen ajánlatos nyolc-kilenc évente a lakások elektromos hálózatának felülvizsgálata, bírja-e zárlat kockázata nélkül a megnövekedett terhelést vagy sem. Ugyanilyen fontos a háztartási gépek mqszaki állapotának rendszeres figyelemmel kísérése is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orvospárt alakul Magyarországon

Orvospárt alakul Magyarországon, a következő választásokon kormányzati szerepbe szeretnének jutni. Tovább olvasom