Kisalföld logö

2017. 06. 27. kedd - László 20°C | 30°C Még több cikk.

Feloldották részben a titkosítást

Feloldották csütörtökön délután az október 23-án történtekkel kapcsolatos, 80 évre titkosított dokumentumok egyes részleteit, s ezek az esti órákban már elérhetők voltak szöveg és hanganyag formájában a Miniszterelnöki Hivatal (MEH) internetes honlapján.
A felvezető szöveg szerint Szilvásy György kancelláriaminiszter úgy ítélte meg, hogy a közérdek, jelen esetben az igaztalanul megvádolt rendőrség becsületének helyreállítása indokolttá teszi a dokumentumok titkosításának feloldását, ezért ezt kezdeményezte a nemzetbiztonsági szolgálat főigazgatójánál. Ez történt meg délután 2 órakor.
„ A Magyar Köztársaság kormányát, a kormány vezetőit és a rendőri vezetőket az elmúlt napokban ért politikai támadások alapját az a vád adta, amely szerint a rendőrség október 23-án szándékosan »tolta rá« a rendbontókat az Astoriánál tartott Fidesz-megemlékezés résztvevőire” – olvasható az indoklásban.
Szilvásy György, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter, valamint a rendőrség vezetői az Országgyűlés Emberi Jogi, Rendészeti és Nemzetbiztonsági Bizottságainak összevont ülésén elmondták: a tények ezt a vádat egyértelműen cáfolják. A kancelláriaminiszter kedden, a bizottságok együttes ülésén bemutatta, miként folytak össze a törvénytelen eszközöket használó rendbontó csoportok a legálisan gyülekezőkkel, milyen információáramlás zajlott a rendbontók között és milyen utasításokat rögzített a rendőrségi adatforgalmazás. Ezek az adatok és a rendőri vezetők beszámolói is azt bizonyították, hogy nem a rendőrség tolta rá a rendzavarókat az Astoriánál demonstráló tömegre – mutat rá a MEH. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Novemberi letölthető sudoku!

Folytatódik Sárdi Tibornak, az "Ész Ász Top 100" játék győztesének új logikai játéka a sudoku.… Tovább olvasom