Kisalföld logö

2018. 11. 14. szerda - Aliz 6°C | 13°C Még több cikk.

Felnőttképzési centrum épül

Felnőttképzési centrumot alakítanak ki a beledi művelődési házban. Az ötmillió forintos beruházást a hónap végéig befejezik, és rövidesen megkezdik az első csoport szakképzését.
Május végén kezdődött Beledben az a projekt, melynek teljes kiépülése után felnőttképzési központ jön létre a dél-rábaközi nagyközségben. Mórocz Ildikó, a program menedzsere elmondta: a harmincmilliós program első lépéseként oktatásszervező munkatársakat képeznek Szombathelyen a képzések későbbi irányítására. Oktatásuk szeptember végén vizsgával fejeződik be.
Emellett mintegy ötmillió forintból újítják fel a felnőttképzési program helyszínének kiválasztott beledi művelődési ház teljes elektromos rendszerét. Több számítógépet is beállítanak, hiszen a rövid időn belül induló, első felnőttképzési program egy számítógépes tanfolyam lesz. Mórocz Ildikó szerint az ingyenes képzésre elsősorban környékbeli munkanélkülieket vagy hátrányos helyzetűeket várnak. Pk a tanfolyam elvégzése után kapott OKJ-s képesítéssel növelhetik elhelyezkedési esélyeiket.
A menedzser tervei szerint jövő év tavaszán nyelvtanfolyamot indítanak ugyanezen célcsoport számára. Mórocz Ildikó hangsúlyozta: a képzéseket az Európai Unió támogatja a projekten keresztül, ezért az egész program a kinti tapasztalatokra épül. Ezek között az egész életen át való tanulást, a felnőttképzést, valamint a képzési központ kialakítását emelte ki. A program 2008-ig tart, a központ onnantól önfenntartóvá válik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A bajnokság állása

1. Tovább olvasom