Kisalföld logö

2018. 04. 27. péntek - Zita 8°C | 20°C Még több cikk.

Felmentették első fokon az operatőrrel dulakodó férfit

Bizonyítottság hiányában első fokon felmentették hétfőn azt a férfit, aki a Jobbik október 23-ai budapesti rendezvényén dulakodott egy televíziós operatőrrel, és ezért garázdasággal vádolták meg. Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész fellebbezett - közölte a Fővárosi Törvényszék a honlapján.
A Pesti Központi Kerületi Bíróság hétfőn kihirdetett ítéletével bizonyítottság hiányában felmentette a férfit az ellene nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vád alól - olvasható a törvényszék közleményében.

Mint írták, a vádlott a Jobbik Magyarországért Mozgalom nyilvános ünnepi rendezvényének befejezését követően odalépett az élő adásban bejelentkező al-Dzsazíra televízió horvát stábjához, és több alkalommal a kamera látókörébe behajolva azt kiabálta: "Vesszen Trianon!"; "Pozsony a magyaroké!". Ezt követően a kezében lévő, közepén emberfejet ábrázoló árpádsávos matricát a riporter mellé hajolva bemutatta a kamerába.

Az operatőr többször kérte a vádlottat, hogy hagyja abba az élő adás megzavarását, mivel azonban kérésének a férfi nem tett eleget, az operatőr a ruhájánál fogva próbálta meg kihúzni a kamera látószögéből. A férfi az operatőr kezét lesöpörte magáról és ugyanezzel a mozdulattal ellökte magától - olvasható a közleményben.

A bíróság a rendelkezésre álló, de egymásnak ellentmondó bizonyítékok miatt nem tudta kétséget kizáró bizonyossággal megállapítani, hogy a vádlott magatartása támadó jellegű volt. Az indoklás szerint továbbá az élő adásról szóló internetes felvétel alapján azt sem lehetett bizonyítani, hogy a cselekményt nyilvános rendezvényen követték el.

Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész bűnösség megállapítása miatt fellebbezéssel élt. Egyúttal indítványozta végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását és a korábbi felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtásának elrendelését.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

OGY - Elfogadták az NMHH és a közmédia jövő évi költségvetését

A bajai időközi választáshoz kapcsolódó videofelvételről is kérdeztek a hétfői interpellációk… Tovább olvasom