Kisalföld logö

2017. 08. 19. szombat - Huba 19°C | 31°C Még több cikk.

Félmegoldásnak tartja az MDF Bajnai programját

Az MDF jövő hétfőn nemmel voksol a megszorító intézkedéseket tartalmazó Bajnai-csomag végszavazásakor a parlamentben, mert tűzoltásnak, félmegoldásnak tartja - mondta csütörtökön a párt elnöke. Dávid Ibolya bocsánatkérésre szólítja fel az MSZP, az SZDSZ és a Fidesz-KDNP politikusait, mert 2002-ben megszavazták a 100 napos programot, amivel szerinte részt vettek az ország tönkretételében.
Az MDF szerint a Bajnai-csomag végszavazásakor a Medgyessy-kormány 100 napos programját elfogadó pártok nyilvánosan is beismerik, hogy önző módon és tevékenyen részt vettek az ország tönkretételében, eladósításában, kényszerpályára állításában - mondta Dávid Ibolya. Az MDF elnöke ezért a pártok politikusait bocsánatkérésre szólítja fel azért, mert a 100 napos programmal elárulták az adófizetőket, becsapták a nyugdíjasokat. Tudták, hogy a népszerű intézkedések, így a 13. havi nyugdíj és a közszféra béreinek jelentős emelése, csak hitelből finanszírozható - tette hozzá.

Az MDF elnöke szerint a 100 napos program a rendszerváltás utáni Magyarország legsötétebb pontja, aminek következményeit már mindenki látja.

Néhányan - az SZDSZ-ből Eörsi Mátyás, a Fidesz-KDNP-ben Latorcai János - már beismerték, hogy óriási felelőtlenség volt megszavazni 2002-ben a 100 napos programot, a Fideszből is többen támogatták hétfőn a 13. havi nyugdíj eltörlését, ami részükről felér egy beismerő vallomással - fogalmazott Dávid Ibolya.

A Fidesz korábbi állítása szerint ugyanakkor az igenek tévedésből születtek, és az ellenzéki frakciószövetség nemmel fog szavazni a Bajnai-csomagra. Az MDF sem szavazza meg a csomag egészét, mert félmegoldásnak, tűzoltásnak tartja. A kiadáscsökkentés fontos, de a gazdaság élénkítése is szükséges, azonnal hozzá kell látni az adórendszer, a közigazgatás, az egészségügy, az oktatás és a nyugdíjrendszer gyökeres átalakításához - mondta Dávid Ibolya.

Olvasóink írták

 • 5. Orfeusz 2009. május 08. 08:58
  „Herényi & Co már befizették a 16 milliót a vesztett perért a kizárt ős MDF-esek miatt.Rossz dumájú, macsó
  legény Herényi mikor kér bocsánatot az érintettektől. Remélhetőleg lassan kikopnak a közéletből és valamelyik dél-amerikai banánköztársaságban próbálkoznak politizálni ....”
 • 4. Orfeusz 2009. május 08. 08:55
  „Ejtsünk pár szót a "tisztesség" pártjáról, az MDF-ről is. Sajtóhír, hogy három MDF-es képviselő
  ( Karsai Péter, Dragon Pál és Csapody Miklós ) saját feleségüket alkalmazzák havi netto 90 ezer
  forintért maguk mellett a Parlamentben. Szép! Különösen akkor, amikor Csapodynének zsíros állása
  van a Hiller-féle minisztériumban (is). Nem tetszenek kicsit kapzsik lenni " szakmaiság, tisztesség stb. stb. őrei" T. MDF-es képviselők???? Mindenki hervadó, de a plakátokon tiniként ábrázolt D. Ibolykája pedig 3 budapesti lakás rész vagy teljes tulajdona ellenére felveszi a vidékieknek kijáró összegeket. Kedves MDF-esek nagy a duma, közben hazug és álságos. Ezek aztán ne pofázzanak ellenzékiségről!”
 • 3. Primax 2009. május 08. 08:13
  „Az MDF-nek volt a legnagyobb lehetősége 1990-től....aztán meg mi lett belőle ? ! ? !
  Az irányt akkor ők adták meg, akkor most mit okostojáskodnak ?
  Eltűnnek szép lassan a homályban, mondjuk, meg is érdemlik.”
 • 2. arany 2009. május 07. 19:18
  „Hát csak azért nem mert előre már tudni véletett mit akarnak tenni. Az egész 4 év alatt tettek annyi adósságot mint amennyi előtte volt, most meg duplája van. Elkezdék a kárpótlással, amit természetesen a privatizálás pénzéből ezközöltek, ami annyit jelent adták el az országot. Visszatérve a kárpótlást sem akkor kell végezni ,amikor nagy az adósság, hanem mkor már jobban megy az ország szekere. Ezt mindenki megértette volna, ha közösen hangoztatják és nem kezdik el már akkor az emberek egymásnak uszítását a pártok. És most jönnek olyannal, hogy a gyömölcs megérett volna akkor, ha még 4 évig maradnak. Ez is egy nagy tévedés. 20 év alatt sikerült eladni a jó bevételt hozó vállalatokat, ezután mire vár az ország? Felemelkedésre? Arra. Felemelkedik aki már fenn van a többi meg kulloghat. De lesz jobb is, csak várjunk. A dolgozónak lesz becsülete, mindenki talál munkát, a kapitalisták emberközpontúvá válnak, kissebséget nem üldözik megtalálják a nekik való munkát , elmarad a zsidózás, aki teheti vállalkozó lesz, nem tesznek egymának keresztbe, nem nézik hülyének a pártok a másikat, összefogás lesz és előmenetel az ország érdekében. Szép kis lista, szép elképzelésekkel!”
 • 1. Csabazs 2009. május 07. 15:37
  „Anno az MDF a rendszerváltáskor miért nem fogott hozzá az adó,a közigazgatás,az egészségügy,az oktatás és a nyugdíjrendszer gyökeres átalakításához? Hmmm...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Százak veszítik el otthonukat havonta

A Menhely Alapítvány felmérése szerint hetente huszonöt és harminc közé tehető a szervezet… Tovább olvasom