Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Felkészülés az uniós források fogadására

A város gazdasági kilátásairól és fejlesztési elképzelésekről fejtette ki álláspontját a Mosonmagyaróvári Civil Szövetség (Mocisz) minapi sajtótájékoztatóján.
Nagy Sándor elnök elmondta: a városnak jelenlegi adósságállománya miatt rendkívül szűk a pénzügyi mozgástere, a kormány megszorító intézkedései tovább súlyosbíthatják a helyzetet. Az adósság felszámolására rövid távon nincs reális lehetőség, ezért a növekedésének ütemét kellene csökkenteni, emellett pedig költségvetési reformra és takarékos gazdálkodásra van szükség az önkormányzatnál. A szövetség a fejlesztéseket elsősorban uniós forrásokból kívánja megvalósítani.
A város gazdasági erejének erősítéséhez az elnök szerint vállalkozásbarát önkormányzatra van szükség, ami elősegíti a cégek betelepülését. Az idegenforgalom is jelentős fejlesztésre szorul. A helyi turizmus szempontjából létfontosságú termálfürdő jelenleg nem tölti be funkcióját, ennek fejlesztése elengedhetetlen. Emellett a város kitörési pontja lehet a gyógyturizmus és a Szigetköz idegenforgalmi hasznosítása.
A Mocisz programjának egyik fő célkitűzése a város felkészítése az uniós források fogadására. A szövetség ezt nem feltétlenül önálló hivatali apparátus kiépítésével képzeli el, szerintük a Movinnov Kft. tevékenységébe lehetne építeni. A civilek városrészi gondnokrendszer kiépítését szorgalmazzák.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMS 09.12.

Tovább olvasom