Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 13°C Még több cikk.

Feljelentővonal az illegális netes tartalmak ellen

Telefonon tehet bejelentést, aki illegális vagy veszélyes internetes tartalmat észlel.
A fentiek is szerepelnek abban az együttműködési megállapodásban, amelyet az internetes bűnözés elleni hatékonyabb fellépés érdekében szerdán kötött az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) és a Magyar Tartalomipari Szövetség (MATISZ) Budapesten.

Ha óvni akarja gyermekét, baráti vagy szélesebb ismerősi körét az illegális és veszélyes internetes tartalmaktól, azokról ezentúl bejelentést tehet a www.internethotline.hu webcímen, valamint a (06/1) 487-60-50-es forródrót" telefonon - olvasható az egyezmény aláírásáról szóló közleményben, amelyet az ORFK Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) tett közzé.

Az ORFK és a szövetség fontosnak tartja, hogy visszaszorítsák az internet árnyoldalaként megjelenő olyan illegális, tiltott, valamint a veszélyes információs tartalmakat, mint a gyermekpornográfia, a rasszizmus, a drogterjesztésre és -fogyasztásra való biztatás, erőszak, anyagi vagy erkölcsi károkat okozó szoftverek - áll a szerződésben. A megállapodást az ORFK nevében Berta László dandártábornok, bűnügyi főigazgató, a MATISZ részéről Mlinarics József ügyvezető elnök írta alá. A szerződés végrehajtását a rendőrség részéről Bolcsik Zoltán dandártábornok, az NNI igazgatója koordinálja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új fénnyel írták a fesztivált

Véget ért a Fényírók Fesztiválja. A programsorozaton öt ország húsz városában voltak rendezvéynek. Tovább olvasom