Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Feljelentéssel tisztázná a csepeli kitalált erőszakot a polgármester

Németh Szilárd, Csepel kormánypárti polgármestere pénteken feljelentést tesz a rendőrségen annak kiderítésére, hogy volt-e felbujtója annak a fiatal lánynak, akit jelenleg hatóság félrevezetésével gyanúsít a rendőrség.
A fideszes politikus erről pénteken, a főváros XXI. kerületében tartott sajtótájékoztatón számolt be. Németh Szilárd az újságíróknak levetítette a csepeli Jobbik interneten közzétett videofelvételét, amelyen megszólal az a 16 éves lány, aki korábban azzal fordult a rendőrséghez, hogy megpróbálták megerőszakolni Csepelen, ám később elismerte, csak kitalálta a történetet.

Németh Szilárd sejtése szerint a felvételen Lehmann Viktor, a Jobbik fővárosi alelnöke, Soroksár-Csepel országgyűlési képviselőjelöltje "vallatja" a lányt közvetlenül azután, hogy az orvosok kivizsgálták a kórházban. A polgármester szerint mindez számtalan kérdést vet fel azzal is kiegészítve, hogy a videofelvétel alapján a Jobbik helyi szervezetének tagjai hamarabb értek a feltételezett bűncselekmény helyszínére, mint a rendőrség.

A fideszes kerületvezető hangsúlyozta, a "csepelieket sértő és provokáló" ügy tisztázása érdekében napközben feljelentéssel fordul a rendőrséghez annak kiderítésére, volt-e felbujtója a lánynak. Németh Szilárd szerint a hatóságoknak azt is ki kell deríteniük, milyen érdek állhatott a hatóság félrevezetésével gyanúsított lány videokamera előtti "kihallgatása", majd a felvétel közzététele mögött.

A polgármester tudni szeretné, volt-e Lehmann Viktornak engedélye arra, hogy a kórház területén forgasson. Választ vár továbbá arra is, hogy van-e kapcsolat a lány hozzátartozói és a Jobbik helyi szervezete között, továbbá bátorították-e őt tettének elkövetésére

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kormány nevében Navracsics tárgyal a devizahitelekről a Kúriával

Orbán is szorgalmazza, hogy a Kúria hozzon jogegységi döntést a devizahitelek ügyében. Tovább olvasom