Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Feljelentés lázadás előkészülete miatt

A lázadás előkészületének bűntette miatt tett feljelentést a Bat-

thyány-örökmécsesnél november 5-én elhangzottak miatt Bárándy Gergely, az MSZP országgyűlési képviselője. A politikus ezt vasárnap Budapesten sajtótájékoztatón jelentette be. Azért tett feljelentést, mert az örökmécsesnél a szónok a hallgatóságot arra hívta fel, tanúsítsanak polgári engedetlenséget, és ez köztörvényes bűncselekmény – mondta. Ágh Péter, a Fidesz országgyűlési képviselője szerint inkább azt kellene megvizsgálni, milyen jogi kategóriába tartozik, ha valaki másfél-két éven keresztül folyamatosan hazudik, négy évet feláldoz az ország életéből azért, hogy megtartsa politikai hatalmát.

Gergényi kérelmének elutasítását kéri

A rendőrség teljes elbizonytalanodásával és ezzel a közbiztonságban elért kedvező folyamatok megtorpanásával járna, ha a budapesti rendőrfőkapitány és vele együtt több rendőri vezető is nyugdíjba vonulna – hangsúlyozta Demszky Gábor a hét végén Gyurcsány Ferenc miniszterelnökhöz írt levelében. Balog Zoltán, a Fidesz emberi jogi munkacsoportjának vezetője úgy reagált a főpolgármesteri levélre: „az ártatlan áldozatok megcsúfolása az a kampány, amit Demszky Gábor és Kuncze Gábor a rendőrség vezetői mellett folytatnak”.

A HM a civilek Tubes-tanulmányára kíváncsi

A Honvédelmi Minisztérium felkéri a pécsi civil szervezeteket, hogy hozzák nyilvánosságra az általuk készíttetett, illetve rendelkezésükre álló tanulmányokat, amelyekre hivatkozva alkalmatlannak tartják a Tubest mint lehetséges helyszínt és veszélyesnek a telepítendő radarberendezést – közölte a minisztérium vasárnap. Ugyanis a Pécs melletti Tubes a NATO-lokátorállomás felépítésére alkalmas a honvédelmi tárca honlapjára szombaton felkerült hatástanulmány szerint. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egymásra talált a tudomány és a gazdaság

A magyar tudomány az alapja a gazdaság fellendülésének. Ez a XXI. század kihívása –… Tovább olvasom