Kisalföld logö

2018. 07. 23. hétfő - Lenke 18°C | 28°C Még több cikk.

Feljelentés a melegfelvonuláson történt incidensek miatt

Közösség elleni izgatás miatt tett feljelentést a melegfelvonuláson történt incidensek miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányságon az SZDSZ Új Generáció elnöke.
Léderer András úgy fogalmazott: az SZDSZ ugyan nem támogatja a gyűlöletbeszéd elleni törvény megalkotását, ők viszont szükségesnek tartják ezt a törvényt, ezért is szeretnék bebizonyítani, hogy a szombati melegfelvonuláson történtek a közösség elleni izgatás tényállását merítik ki.

Az Új Generáció elnöke hozzátette, a felvonuláson elhangzott ijesztő és gyűlöletkeltő rigmusok után tettlegességre is sor került: a résztvevőket nemcsak tojásokkal, hanem homokkal töltött zacskókkal, sörösüvegekkel is dobálták, és ez veszélyeztette a másságukat nyíltan felvállaló ünneplők, valamint a velük szimpatizálók testi épségét. A késő délutáni és az esti órákban tudomásuk szerint 11 embert bántalmaztak - fűzte hozzá.

Léderer András úgy véli, a gyűlöletbeszéd vezetett közvetlenül az erőszakhoz, ezért azt reméli, hogy a rendőrség nemcsak az egyéneket, hanem a tüntetést szervező szervezeteket is vétkesnek fogja találni az atrocitások miatt.

Bár az Új Generáció elnöke saját nevében tette a feljelentést ismeretlen tettes ellen, de a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: azok nevében is megteszi a feljelentést, "akiket mélységesen felháborít az, hogy ma Magyarországon egy 2-300 fős csürhe bármit megengedhet magának".

Megjegyezte, a sértettek azért nem tesznek feljelentést, mert félnek, hogy nyilvánosságra kerülnek adataik, és a hatóságok úgysem találják meg az őket bántalmazókat.

A szombati meleg büszkeség napi felvonulást végigkísérték a Jobbik és a Magyar Nemzeti Front tagjai, illetve a velük szimpatizáló ellentüntetők, közben folyamatosan provokálták a felvonulókat, fénykép-, illetve videofelvételeket készítettek róluk, valamint tojásokkal dobálták őket.

hirado.hu/MTI

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Városközpontot álmodott Révfalunak

Imre Krisztián építészmérnök (29) éppen egy éve kapta meg diplomáját, s annak a tervező-teamnek a tagja lehetett, amelyik nemrég megosztott első helyezést ért el a Dunakapu tér fejlesztésére kiírt pályázaton. Tovább olvasom