Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Félix és Rose (Décalage horaire)

Egy férfi és egy nő, akik véletlenül találkoznak a forgalmas párizsi reptéren. Sztrájkolnak a repülésirányítók, hatalmas a káosz, egymás mellé sodródik a két idegen. A többi már sejthető: kockázatok nélküli az ismerkedés, mégis felforgatják egymás életét. A tavasz első romantikus mozija!
rendező: Daniéle Thompson
forgatókönyvíró: Daniéle Thompson, Christopher Thompson
operatőr: Patrick Blossier
jelmeztervező: Elisabeth Tavernier
zene: Eric Serra
producer: Alain Sarde
látványtervező: Michéle Abbé-Vannier
vágó: Sylvie Landra

szereplő(k):
Juliette Binoche (Rose)
Jean Reno (Félix)
Sergi López (Sergio)
Scali Delpeyrat (Orvos)
Jérôme Keen (Janitor)

A film sztorija

Ha egy reptér várótermében játszódnak az események, akkor ugye már mondhatjuk, hogy Ég és Föld között, a Senkiföldjén járunk?! Ha itt találkozik véletlenszerűen egy átutazó férfi és egy átutazó nő - amúgy franciásan -, az akkor ugye bárhová elvezethet?! Ami egy ilyen találkozást egyedivé, különlegessé tesz, az az, hogy mindketten - férfi és nő - meg vannak győződve arról, hogy sose fogják egymást újra látni, és így aztán olyan dolgokat mondanak el magukról, amelyekről normál körülmények között nem beszélnének.

A Félix (Jean Reno) és Rose (Juliette Binoche) bizony nem úgy tűnnek, mint akiknek találkozni kellett. A nő menekül egy férfi elől, azt remélve, hogy már nem szereti. A férfi fut egy nő után, s szentül hiszi, hogy még mindig szereti. A férfi repülőjegye első osztályra szól, a New York - München járatra. A nő last minute jeggyel Mexico City-be készül. A nő csevegő, nyitott a külvilág felé, nem lehet nem észrevenni. (Főként, hogy sminkből is egy kicsit többet használ, mint az diszkrétnek lehetne mondható.) A férfi hallgatag, visszahúzódó és zárkózott - viszont remekül főz. A férfi az idegösszeomlás határán van, de ezt semmi pénzért sem vallaná be. A nőnek, először életében, kinyílik a szeme és rájön, hogy az élete teljes kudarc.

A nőnek van egy telefonja, de azt a film harmadik percében a WC-be ejti. A férfinak is van egy telefonja, és azt a nő kölcsönkéri. Utazunk, de nem repülünk, s az éteren át így beszélünk. www.port.hu

Kritikák

Sőregi Melinda, Port.hu


"Daniéle Thomson filmje igazi kamaradarab: lehet élvezni Juliette Binoche és Jean Reno örömjátékát. Egyetlen unalmas perc sincs a műben, ügyes dramaturgiával tartják fenn a nézői érdeklődést, pedig semmi nagy esemény nem történik: csak két magányos felnőtt egymásra talál. Franciás ízlés, amerikai happy ending. Felszabadult sóhajjal s kis mosollyal nyugtázható mozgóképes dolgozat."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos oldala
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

43. Piaci integrációs formák - 1. preferenciális övezet

Tovább olvasom