Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Felhőszakadás: házakat veszélyeztet a rekordmennyiségű csapadék

Házakat veszélyeztet a megáradt patak és a leesett nagymennyiségű hömpölygő víz a keleti országrészben. Személyi sérülésről egyelőre nem érkezett információ.

19 óra 32 perc - Házakat veszélyeztet a rekordmennyiségű csapadék

Házakat veszélyeztet a megáradt patak és a leesett nagymennyiségű hömpölygő víz a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tolcsván és Vámosújfaluban, valamint Olaszliszkán és Komlóskán is.

Rétközi Ferenc, a Borsod megyei katasztrófavédelmi igazgatóság vezetője csütörtökön arról tájékoztatta az MTI-t, hogy Tolcsván és Vámosújfaluban vélhetően lesz olyan épület, ahonnan a lakókat is ki kell költöztetni, mert a házakba is betört a víz.

Személyi sérülésről egyelőre nem érkezett információ - tette hozzá.

Az MTI információi szerint Tolcsván tíz ház van veszélyben, ebből három lakott. Dobi Tamás, a Borsod megyei rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője elmondta: a 37-es számú főúton és környékén több helyen vízátfolyás nehezíti a közlekedést, a leesett nagy mennyiségű csapadék hordalékot, iszapot rakott le a burkolatra, ezért az arra járóknak óvatosan kell közlekedniük.

18 óra 50 perc - Félméteres, méteres víz Miskolc utcáin


Félméteres, méteres víz folyik az utcákon Miskolc diósgyőri városrészében a csütörtöki hatalmas mennyiségű csapadék miatt.

Kiöntött a Szinva és a bükki patakok is jelentős mennyiségű áradatot hoztak. A víz akkora erővel érkezett, hogy autókat sodrot el. A diósgyőri végállomásként ismert helyszíntől felfelé szinte megközelíthetetlen a terület a gyorsan jött áradás miatt.

A helyszínen dolgozók azt mondták, mindenki kint van, aki csak "él és mozog". Megpróbálják "kordában" tartani a hömpölygő vizet. Az MTI helyszíni tudósítójának tapasztalatai szerint van olyan rész, ahová a tűzoltók is nehezen jutnak be.

A közútkezelő társaság Borsod megyei ügyelete az MTI-nek azt mondta: a térségben több helyen vízátfolyás miatt nem lehet közlekedni, így Miskolcon, a diósgyőri városrészen át Lillafüred felé, a 37-es számú főútról szintén vízátfolyásokat jelentettek és víz hömpölyög Damak belterületén is.

18 óra 19 perc - Felhőszakadás: fennakadás a vonatközlekedésben Kelet-Magyarországon

Fennakadást okoz a Békéscsaba-Újszeged és a Szolnok-Békéscsaba vasúti vonalon a Kelet-Magyarországon átvonuló csütörtöki vihar.

A MÁV Zrt. az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében kifejti: Makó és Mezőhegyes állomások között délután fél négy és fél öt között szünetelt a vonatforgalom, mert a viharos erejű szél egy fát döntött a vasúti pályára. Egy Újszegedről Békéscsabára tartó személyvonatnak még éppen idejében sikerült megállnia a síneken fekvő fa előtt.

Az akadály eltávolítása után ismét teljes hosszában járhatnak a vonatok a Békéscsaba–Újszeged vonalon, miután egy szerelvény több mint 90 perces késést szenvedett, néhány másik járat pedig átlagosan negyed órával később ér az állomásokra.

Délután hat órára csökkentek a késések a Szolnok és Békéscsaba közötti vonalszakaszon. Itt délután három óra után kellett lezárni az egyik vágányt a Csárdaszállás-Mezőberény-Muronyhárom között, mivel a sínekre faágakat sodort a viharos szél. A szakemberek délután négy órára tudtak visszaadni a vágányt a forgalomnak, azonban az egyvágányú közlekedés 10-15 perces késéseket okozott a Budapest–Szolnok–Békéscsaba vonalon.

Olvasóink írták

 • 4. Mankapunka 2010. május 07. 11:20
  „Túra

  Én mindenben melletted állok,akár az életem árán is.

  Ennyire ne magsítsd fel. Ezek csak sima Putrik.”
 • 3. 983 2010. május 07. 10:29
  „Ne légy ennyire cinikus! Képzeld, mi lenne, ha veled történt volna meg ugyan ez! Némi emberi érzést, pls!”
 • 2. Túrabakancs 2010. május 07. 08:49
  „Gondolom sok cigánytanyát elmoshatott a víz, állítólag Tarnabodon is kaotikus a helyzet.
  Én ezt annyira de annyira sajnálom...mármint a rengetegk kóbor kivert kutyát a környéken.
  Egyetértünk Mankapunka? Nehogy ellentmondj, mert berágok rád..<moderálva> :)”
 • 1. Mankapunka 2010. május 06. 23:16
  „úhhhhhhhhhhhhhhhh”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meggyilkoltak egy híres magyar golfozónőt - férje a gyanúsított

Alaposan gyanúsítható egy férfi azzal, hogy olyan súlyosan bántalmazta 36 éves feleségét budapesti… Tovább olvasom