Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Felgyújtotta volt nejét

A mentők életveszélyes égési sérülésekkel szállították kórházba azt a nőt, akit volt férje benzinnel öntött le és gyújtott fel Győrben, péntek délelőtt. A rendőrség fél órával az eset után a közeli kocsmában vette őrizetbe a férfit.
Fotó: Bertleff András Van remény ? A testének 75 százalékán megégett asszonyt életveszélyes állapotban szállították a mentők kórházba.
A rendőrségi vizsgálat szerint – amivel több ponton egybeesnek lapunk információi is – a 46 éves J. Ferenc egy fedél alatt élt elvált feleségével győri, Muskátli utcai házukban. A veszekedések korábban is napirenden voltak közöttük. Pénteken délelőtt aztán egy újabb szóváltást követően a férfi a hall és a fürdőszoba között feltehetően benzinnel leöntötte, majd meggyújtotta az asszonyt. A szerencsétlenül járt nőt életveszélyes égési sérülésekkel szállították a mentők a Petz Aladár Megyei Oktató kórház égési osztályára. J. Ferencet emberölés kísérlete miatt vette őrizetbe a rendőrség. Az elkövetés módja miatt a „ különös kegyetlenség ” is megállapítható lehet.
A Muskátli utcában történt tragikus eset kapcsán a közelben lakók elmondták, hogy a pár négy évvel ezelőtt elvált, ám továbbra is együtt éltek, s állandóan veszekedtek. A cukorbeteg férfi ugyan nem vetette meg az alkoholt, de asszonyuralom volt a háznál, volt felesége többször bántalmazta is őt. A cérna tegnap szakadt el J. Ferencnél. A helyszínen járva megtudtuk, hogy a férfi az anyjának szólt először tettéről, majd az egy utcával távolabb lévő kocsma felé vette az irányt.
A mentőket és a tűzoltókat már a férfi anyja értesítette. Megtudtuk azt is, hogy az áldozat, amikor égni kezdett, erőt véve magán a fürdőkádba lépett és eloltotta lángot fogott ruháit. Addigra azonban testének 75 százaléka megégett. A férfit az italboltban vette őrizetbe a rendőrség emberölés kísérlete miatt. Tekintettel az elkövetés módjára, feltehetően a „ különös kegyetlenség ” jogi meghatározás is megáll az ügyben.
Amikor a rendőrség a kocsmaudvaron elfogta J. Ferencet, ő a saját anyját hibáztatta tettéért. Szemére vetette, hogy ha nem kéri vissza volt menyétől a kölcsönadott 135 ezer forintot, nem robban ki közöttük az újabb, ezúttal csaknem tragédiához vezető vita. Megrázó volt, ahogy az anya kérte fiát, ne bántsa őt és ne okolja. Inkább ölelje át, mielőtt elviszik. Rendőreink emberien – az ilyenkor szükséges biztonságra ügyelve – várták meg, amíg anya és fia elbúcsúzik, s csak azt követően ültették be a férfit a kék csíkos autóba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Plakát-csúfságok

Finisben a választási kampány: az egyik képviselőjelöltnek kiszúrták a szemét, a másiknak… Tovább olvasom