Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

Felgyorsítanák a rehabilitációs járulékra való jogosultság felülvizsgálatát

Felgyorsítaná a kormány a rehabilitációs járulékra való jogosultság felülvizsgálatát, a mostanáig felhalmozott jelentős elmaradás felszámolása érdekében - írja a Magyar Nemzet csütörtöki számában.
A lap egy kormány-előterjesztésre hivatkozva ismerteti: a tervezet elfogadása esetén az eddigi négyfős szakértői bizottság helyett háromfős testületek döntenek a megváltozott munkaképességűek jogosultságról, amelyekben tovább dolgozhatnak egészségbiztosítási szakképesítés nélküli orvos szakértők is. Emellett szűkítik a személyes vizsgálat körét, azaz számos esetben papír alapon döntenek arról, kinek jár az ellátás.

A cikk a tervezet részeként ismerteti, hogy a jövőben a közmunkával, valamint foglalkoztatásra elősegítő képzéssel töltött idő is beleszámít a munkaügyi szervvel való előzetes együttműködési időbe, azaz a segélyre való jogosultsághoz szükséges időtartamba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még mindig sokan nem kapnak diplomát a nyelvvizsga hiánya miatt

A hiányzó nyelvvizsga miatt a végzett hallgatók harmada-negyede nem kapja meg diplomáját, de van, ahol ez az arány meghaladja a 60 százalékot is. Tovább olvasom