Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Felfüggesztett kohéziós pénzek: Lázár szerint ez a csata még nem zárult le

A Fidesz parlamenti frakcióvezetője nem tart szükségesnek gazdaságpolitikai irányváltást a magyar kohéziós pénzek felfüggesztése miatt.
A Fidesz parlamenti frakcióvezetője nem tart szükségesnek gazdaságpolitikai irányváltást a magyar kohéziós pénzek folyósításának felfüggesztésére tett európai bizottsági javaslat miatt; Lázár János erről hétfőn beszélt az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Arra a kérdésre, hogy a bizottság zárolási javaslata miatt szükségesnek látnak-e gazdaságpolitikai irányváltást, Lázár János nemmel válaszolt, kijelentve: "ezt a csatát még nem zártuk le, próbálunk megküzdeni a problémával, és próbáljuk jobb belátásra bírni majd a bizottságot (...), illetve az Európai Unió tagországait és pénzügyminisztereit".

Egy igazságtalan, méltánytalan, a magyar választópolgárokat büntető lépést javasolt a testület - így értékelte a politikus, hogy múlt szerdán az Európai Bizottság azt javasolta: jövő januári hatállyal függesszék fel 495 millió euró - mai árfolyamon 142 milliárd forint - Magyarországnak szánt kohéziós, vagyis felzárkóztatási támogatási összeg folyósítását, mert az ország nem teljesítette deficitcsökkentési kötelezettségeit.

A rádióinterjúban szóba került a korábbi miniszterelnöki megbízottnak, Balsai Istvánnak a 2006-os őszi erőszakos rendőri fellépést vizsgáló jelentése is, amellyel kapcsolatban a Fidesz parlamenti frakcióvezetője azt mondta: bár már folynak eljárások, megfontolandó, hogy a jelentés elfogadása esetén van-e szükség újakra.

A Brüsszelnek megküldött, a dohány-kiskereskedelmet a tervek szerint újraszabályozó kormánypárti indítványról - amely állami monopóliummá nyilvánítaná e termékek kiskereskedelmét - Lázár János közölte: érdeklődéssel várják az EU legújabb kritikáit. Arra a kérdésre, hogy van-e B tervük is, azt válaszolta: természetesen van, hangsúlyozta ugyanakkor, hogy miután Ausztriában ez a konstrukció már működik, Brüsszel nem tehet majd olyan különbséget, hogy "Ausztriában lehet, Magyarországon pedig nem". Hozzátette, hogy olyan szabályozáshoz fognak ragaszkodni, amely kiállja a versenyt.

Olvasóink írták

 • 6. load 2012. február 28. 21:15
  „5.Valaki
  Nagyjából Boros Imre III/III-as SZT tiszttel egyidőben kezdett el szakérteni.
  Csak Boros akkor a Nemzeti Bank párttitkára volt, Békesi meg a a Németh Miklós vezette kormány pénzügyminisztere.”
 • 5. Valaki 2012. február 28. 14:01
  „Éva, békesi mióta lett szakértő? :))))”
 • 4. Eva- 2012. február 27. 22:47
  „http://atv.hu/cikk/video-20120227_bekesi_laszlo

  nem árt szakértőt is meghallgatni
  akár a másik oldalról is!”
 • 3. tudorka 2012. február 27. 19:30
  „rommel2
  Ha aki a Viktor ellen van az ellenség, akkor én az ellenséggel vagyok.
  Ez a kormány semmi ép eszüt nem tett, LOPOTT? CSALT, HAZUDOTT, HAZUDIK ÉS HAZUDNI FOG!!! Pl. nincsenek megszorítások.”
 • 2. dorombolok 2012. február 27. 19:16
  „Nem jó ,hogy már megint csatázunk háborúzunk , két világháborút ,sok- sok forradalmat ,szabadságharcot veszítettünk el. Miért kell az egész világ ellen háborúzni , harcolni?
  Generálisok díszegyenruhába, flangálnak , a közkatonának még egy tetves takaró vagy az emlékét megőrző kereszt sem jut!”
 • 1. gjozsi88 2012. február 27. 18:30
  „rommel!
  egyelőre háború vesztés van!!!!
  Tudod a 324 ft euro, 10,5% állampapir hozam, lefagyó gazdaság, csökkenő beruházások, növekvő infláció, csökkenő bérek........mind a szabadságharc eredményei!!!!
  A fegyver letétel bejelentése konszolidálta a helyzetet!!!
  Ha tovább harcolunk, lesz itt még 400 ft euro is!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Áremelés: tavasszal drágulhat a baromfi

A csirke- és pulykamellfilé kilója legalább 40-50 forinttal drágul, a combnál 20-30 forintos… Tovább olvasom