Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 23°C Még több cikk.

Felértékelődik a kölcsönzés szerepe?

Győr-Moson-Sopron - Betegség, szülés után a munkaerőpiacra visszatérés lehetőségét Nyugat-Európában sokszor a munkaerő-kölcsönzés jelenti. A válság hozadéka, hogy több helyzetben már ez érvényes hazánkra is, s változik a köztudatban e foglalkoztatási forma megítélése.

„A Kisalföld a dolgozókért" akciónk felhívására több munkaerő-kölcsönzéssel kapcsolatos kérdés érkezett. Ezért a témát gyakorlatban ismerő Presztízs-díjas Pannon-Work Zrt. szakembereitől kértünk tájékoztatást. Míg ugyanis sokan azt jósolták, hogy a válság hatására megnő az igény a munkaerő-kölcsönzés iránt, egyelőre e téren is a létszámcsökkentések jellemzők. Viszont mivel a jelenlegi bizonytalan gazdasági környezetben a vállalatok kevésbé merik felvállalni új kollégák foglalkoztatásának felelősségét, már vannak annak jelei, hogy felértékelődik a kölcsönzés szerepe. Ez segíthet a válságban a cégeken. Erről Kurdi Ferenc értékesítési és marketingvezető beszélt és azt is elmondta: ez a foglalkoztatási forma külföldön nagyobb arányú és elfogadott. Példaként említette, hogy míg 2006-ban hazánkban az összfoglalkoztatottakhoz képest a kölcsönzöttek aránya 3,5 százalékot ért el, Németországban már akkor 18 százalék fölötti volt. „Bizonytalannak tartják a dolgozók a munkaerő-kölcsönzést, de a jogszabályok többféleképp védik az így alkalmazottakat is és amúgy is mostanság a főállásúak körében is a bizonytalanság a jellemző."

Megyénkben általában betanított és segédmunkára, összeszerelői feladatokra az autóiparban, az elektronikában és a szolgáltatások területén, például telefonos diszpécserszolgálatra vesznek igénybe kölcsönzött munkaerőt. Palkovits Andrea kirendeltségvezető tudatta: fél év után a „kölcsönzöttek" fizetése, műszakpótléka meg kell egyezzen a főállásúakéval.

Szakszervezeti tisztségviselők szerint jó megoldás lehet azoknak ez a forma, akiknek már kevés van hátra a nyugdíjkorhatárig, mert kevésbé tartják fontosnak az állandó munkahelyet. De az érdekvédők is belátják: másoknak is egyetlen lehetősége maradhat a válságban a munkaerő-kölcsönzés. Tapasztalataik szerint egy-egy munkahelyen éleződik az ellentét a főállású és a kölcsönzött dolgozók között, mert mintha korábban az előbbit, most inkább az utóbbit „szeretné" jobban a munkaadó, utóbbinak biztosít több munkaórát, túlórát. A Pannon-Work emberei megerősítették: előnyösebb lehet a munkaerő-kölcsönzés, de nem annyira a költségek nagyságában, inkább jellegében van különbség a főállásúak alkalmazásához képest. A kölcsönzés nem bérjellegű költséget jelent a cégnek. Viszont tapasztalataik alapján egyelőre az a jellemző, hogy a válság miatt leépítésre kényszerülők először kölcsönzött embereiket küldik el. Szerintük az ez alapján történő megkülönböztetés a vállalati kultúrától függ, sok helyen nincs ilyen, s nem is szerencsés, mert a dolgozói hangulatot kedvezőtlenül befolyásolja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Körút az agrár-környezetgazdálkodás népszerűsítéséért

A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM) és a Magyar Agrárkamara országos körúton… Tovább olvasom