Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 4°C | 14°C Még több cikk.

Felemás tavaszi rajt a harmadosztályban

Kézilabda

A hétvégén megkezdődtek az NB II-es bajnokság tavaszi szezonjának küzdelmei. A megyei csapatok rajtja felemásra sikeredett.


A nőknél éllovas Széchenyi ESE váratlan vereségbe szaladt bele a kiesés ellen küzdő Sárvár otthonában. Simon József vezetőedző elmondta: elsősorban az összpontosítás hiánya vezetett a kudarchoz. A csapat kerete egyébként jelentősen nem változott, két új játékos érkezett. Bauer Helga az ETO utánpótlásából, míg Kiss Erzsébet Újkígyósról került az egyetemista gárdához, melynek célja, hogy a szezon végén legalább a dobogós helyek egyikét megszerezze.
Ugyanez a célja a jelenleg hatodik, az éllovas SZESE-től mindössze négy pont távolságra lévő, szintén győri VKCSK-nak. Csomor Tibor együttese győzelemmel rajtolt, s a teljesítmény is biztató volt. A győriekhez érkezett a Mogaac gárdájától a balkezes Ábrahám Katalin, az ETO-nevelésq kapus, Komjáti Klaudia, valamint Lébényből Rigó Roberta. Visszatért a csapathoz Királyné Nagy Ildikó, távozott ugyanakkor Író Gyöngyi. Ahogyan az edző elmondta: egészséges rivalizálás alakult ki a csapatban, s ennek pozitív jelei már a nyitófordulóban látszódtak.
A Mogaac-Mosonszolnok gárdája súlyos vereséggel kezdte a tavaszt. A 7. helyen álló gárda szakvezetője, Kránitz János elmondta: Ábrahám távozása érzékeny veszteség, ráadásul amúgy sincsenek sokan. A felnőttkeretben rendszeresen hat ifjúsági korú játékos kap lehetőséget. Az elsődleges cél, hogy megőrizzük helyüket a középmezőnyben, emellett pedig egy komolyabb utánpótlásbázis kialakítása Mosonmagyaróvár körzetében.
A jelenleg az utolsó előtti, 11. helyen álló Győrújbarát-Kaps-Vill gárdájánál a télen közös megegyezéssel távozott az eddigi szakvezető, Holy Zoltán – tudtuk meg Bálló Ferenc elnöktől. Az együttest a tavasszal Joósz Attila irányítja, akinek munkáját két játékos-edző, Szabóné Édel Mariann és Magyaróvári Adrienn segíti. Visszatért az együttesbe Preisz Nelli, akivel sokat erősödött a Győrújbarát, ugyanakkor érzékeny veszteség, hogy Kántor Katalin keresztszalag-szakadást szenvedett a szlovákiai felkészülési tornán. A cél, hogy a nyolc közé bejusson a gárda, amit nem tart elérhetetlennek az elnök, hiszen mindössze négy pont csak a lemaradása.
A férfiaknál két megyei csapat szerepel. Az ősz sem a Széchenyi ESE-nek, sem pedig a Győrújbarátnak nem sikerült túl fényesen, hiszen előbbi a 11., utóbbi pedig a 12., utolsó helyen szerénykedik, ráadásul pont nélkül.
A SZESE vezetőedzője, Gasztonyi Tamás elmondta, két átlövője, az ETO felnőttcsapatában egyaránt megfordult Császár György és Nardai Péter is távozott. Császár az NB I/B-s Pápában folytatja pályafutását, Nardai pedig visszavonult. Helyüket két fiatal, egy ifista, valamint az egyetem egyik elsőéves hallgatója, aki ősszel többnyire csak epizódszerepeket kapott, veheti át. A szakvezető egyet ígért: nem adják olcsón a bőrüket, s mindent megpróbálnak, hogy előrébb lépjenek.
A Zuber Titusz vezette győrújbarátiak erősíteni nem tudtak a télen, ráadásul a nyitómeccsen betegség, sérülés és sítábor miatt többen is hiányoztak. Az első tavaszi fordulóban hasonló forgatókönyv szerint alakult a csapat sorsa: a végjátékban maradt alul ellenfelével szemben. Remélhetőleg a folytatásban azért fordul a kocka, s elkezdi végre gyqjtögetni a pontokat a fiatal gárda.

Eredmények

Sárvár–Széchenyi ESE 26–24 (14–14)
Sárvár, női mérkőzés.
SZESE: Németh E. – Tóth R., GÁNCS A. 8, SZÓRÁDI K. 9, Hegedüs M. 3, GÁNCS M. 2, Bauer H. 2. Cs.: Ézsely B., Németh V., Fekete E., Kovacsics B. Edző: Simon József.
Ajka–VKCSK 22–31 (10–15)
Ajka, női mérkőzés.
VKCSK: WUNDER – ÉLŐNÉ 6, KECSKÉSNÉ 6, Imrefalvi 3, FRICK 3, HORVÁTH SZ. 5, KIRÁLYNÉ 3. Cs.: Németh A., Komjáti (kapusok), Rugovics, Butiné 2, Raucsik 2, Fábián 1, Horváth N. Edző: Csomor Tibor.
Audi-ETO III–Mogaac-Mosonszolnok 38–15, Celldömölk–Győrújbarát Kaps-Vill 22–21.
Ajka–Széchenyi ESE 34–21 (15–8)
Ajka, férfimérkőzés.
SZESE: HORVÁTH G. – Baumann, Budai 1, HAÁZ 8, Bedecs 2, Pénzváltó 2, Pólik. Cs.: Nánik 2, Füleki 2, Szabó M. 2, Tóth Z., Kozma, Markó 2. Edző: Gasztonyi Tamás.
Győrújbarát–Ács 20–23 (8–8)
Győrújbarát, férfimérkőzés.
Győrújbarát: Danyi G. – Benes 2, HAJNAL 6, Orbán 4, VADÁSZ 7, Szőrfy 1, Danyi Zs. Cs.: Mészáros D. Edző: Zuber Titusz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sikeres főpróba az EB előtt

sportlövészet

A Szlovákiában rendezett nagydíjon, mely a március közepén kezdődő… Tovább olvasom