Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Feledékeny mobilosok

A mobiltelefonnal és egyéb adattárolásra alkalmas hordozható kütyükkel szocializálódott nemzedék képtelen a legegyszerűbb dolgok megjegyzésére.
A mobiltelefonnal és egyéb adattárolásra alkalmas hordozható kütyükkel  szocializálódott nemzedék képtelen a legegyszerűbb dolgok  megjegyzésére – állítja az a felmérés, amelynek eredményét a napokban hozták nyilvánosságra Nagy-Britanniában.

A kutatók 3000 embert faggattak ki az utóbbi két hétben a Puzzle Brain Trainer című brit magazin számára készített közvélemény-kutatás során.
A megkérdezettek egynegyede mondta, hogy nem emlékszik a vonalas telefonszámára, kétharmaduknak nem rémlett háromnál több barátja vagy családtagja születésnapjának dátuma.

A technikafüggő fiatalabb generáció sokkal rosszabb eredményeket produkált, mint az idősebb nemzedékek: a harminc éven aluliak  kevesebb születésnapra és telefonszámra emlékeztek, mint az 50 év felettiek. A válaszadók kétharmada elismerte, hogy a legfontosabb dátumok megjegyzésében a mobiljára vagy egyéb elektromos naptárjára hagyatkozik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Székrekedés mint egészségügyi probléma

A normális székelési szokások különbözőek. Egyes személyeknél a napi 2–3-szori székürítés sem… Tovább olvasom