Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Felcsúti óvás, gyirmóti büntetés?

A Felcsút megóvta a Gyirmót elleni mérkőzését. A vita Sánta András szerepeltetése miatt van. Horváth Cs. Attila, a megyei szövetség elnöke, az MLSZ elnökségi tagja szerint elképzelhető, hogy fennáll a jogosulatlan játék lehetősége.

labdarúgás

Az elmúlt hétvégén rendezték a Felcsút–Gyirmót mérkőzést a másodosztályú bajnokság Nyugati csoportjában. Az összecsapáson 2–1-es vendégsiker született, ám egyelőre korántsem biztos, hogy a gyirmótiaké lesz a három pont. A felcsúti egyesület ugyanis megóvta a találkozót.
A Fejér megyei együttes honlapján (www.felcsutse.hu) olvasható hírben a felcsútiak a versenykiírás 14. pontjára hivatkoznak, mely szerint a másodosztályú férfi felnőtt labdarúgó-mérkőzésen két, 1985. január 1. után született magyar állampolgárságú játékosnak végig a pályán kell lennie. A felcsútiak szerint ennek a szabálynak a gyirmóti együttes nem tett eleget, mert csak egy ennek a kritériumnak megfelelő játékost szerepeltetett. Véleményük szerint ugyan sajnálatos tény, hogy a három pont sorsa nem a pályán dől el, de mindenkinek érdeke, hogy valamennyi csapat betartsa az előírásokat.
Az MLSZ várhatóan egy-két héten belül dönt a három pont sorsáról. Amennyiben felcsúti szempontból kedvező döntés születik, úgy 3–0-ás gólkülönbséggel a Felcsút kapja meg a három pontot és törlik a találkozó eredményét.
Információink szerint a felcsútiak a gyirmóti kapus, Sánta András szerepeltetését, illetve állampolgárságát vitatják.
Az ügyben megkerestük Horváth Ernőt, a gyirmóti sportegyesület elnökét, aki a következőket mondta: „Értelmezésünk szerint Sánta András státusa megfelel a kritériumoknak. Erdélyből érkezett és már négy éve itt tanul hazánkban. Az a baj, hogy Romániában magyar, nálunk pedig román. Hivatalos értesítést még nem kaptam az óvásról, de szerintem a felcsútiak vissza fogják vonni. Ez a meccs még nincs lejátszva.”
Hannich Péter, a Gyirmót vezetőedzője így nyilatkozott: „Tudok a szabályról, ami szerintem rossz. A felcsúti egyesület honlapján a következőt olvastam: Óvás? Inkább focizni kéne. Osztom ezt a véleményt. Nekem a szakmai dolgokkal kell foglalkoznom. Tavaly egyébként az egyik felcsúti futballista a három sárga lapja ellenére pályára lépett a Balatonlelle elleni mérkőzésen. Az MLSZ mégsem a klubot, a hanem a játékost büntette meg. Ez mindenesetre nagyon érdekes.”
Horváth Cs. Attila, a megyei labdarúgó-szövetség elnöke, az MLSZ elnökségi tagja nagyon sajnálja a gyirmóti csapatot, mert a pályán jobbnak bizonyult, viszont a versenykiírás szerint elképzelhető, hogy fennáll a jogosulatlan játék lehetősége.
„ A különböző bizottságoknak nagyon megfontoltan kell dönteniük, ugyanis Sánta András magyar fiatalember, de tudomásom szerint nem magyar állampolgár. Bízom benne, hogy a pályán mutatott teljesítmény érvényesül.”
Ha a gyirmóti csapatra nézve hátrányos döntés, esetleg pontlevonás születik az ügyben, akkor ez csak a legutóbbi négy mérkőzést érintheti.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Segítünk a Presztízs díjas pályázatok megírásában

Egy héttel ezelőtt jelent meg a Lapcom Kft. Délmagyarország Kiadó pályázati felhívása a 2006-os… Tovább olvasom