Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Felborult a soproni menetrend

Folytatás az 1. oldalról.

– A felborult buszmenetrendre alapozva tervezni ma már nem lehet – mondta Csertán Gyuláné alkalmazott. – Így például teljességgel kiszámíthatatlan, délutánonként mikor jön a végállomásra a brennbergi busz, amellyel az ott tanuló gyermekem indul hazafelé. Most, délelőtt is tapasztalható ez a késés, pedig már rég a munkahelyemen kellene lennem. 10 óra 37-kor indulna tovább ebből a megállóból a járat: 11 óra lesz tíz perc múlva, de még híre sincs a busznak. Persze, biztosan így lehet ez a többi helyi járattal is. (A várt autóbusz tegnap 10 óra 53 perckor, azaz több mint negyedórás késéssel érkezett a megállóba.)

A turistákat is zavarja

– Aki nem helybéli, honnan tudja, hogy miért nem jön a jelölt időpontban a busz? – kérdezte a Frankenburg úti megállónál Kiss Lászlóné budapesti lakos, aki pár napot tölt Sopronban. – Ha a várakozók nem világosítanak fel, hogy a megváltozott közlekedési rend a ludas, azt hihetnénk, Sopronban csapnivalóan rossz a tömegközlekedés.

Tízperces késések

– A balfi 14-es járat is naponta késik tíz-tizenkét percet – említi S.-né Olga. – Azt meg nem is értjük, hogy ez a járat, amelynek nincs is megállója az Újteleki és a Rákóczi utcában, miért nem a Várkerületen halad, s miért csak az Ógabona téren vagy a Móricz utcában szállhatunk fel erre a buszra.
– A 7-es busz is öt-tíz percet szokott késni, de tapasztaltunk már negyedórás csúszást is – mondta a Handler-iskola két diákja, Cenki Klaudia és Bajácz Diana. – Csak reménykedni tudunk, hogy az iskolajárattal nem lesz gond.

Csak tájékoztató jelleggel

– Tisztában vagyunk a buszközlekedés nehézségeivel, amelyeket objektív körülmények, a mélygarázs létesítése és az útépítések okoznak – fogalmazott Fekete Győző, a Volán helyi személyszállítási üzletágának vezetője. – Sajnos, a csúszások, késések sokszor elkerülhetetlenek, a menetrend gyakorlatilag betarthatatlan. Megoldásként azt tervezzük, hogy buszközlekedés szempontjából kettéosztjuk a várost. Lesznek a Bánfalváról, Brennbergből, a Lövérekből a vasútállomásig tartó vonalak, továbbá a Jerevánról induló, s a vasútállomásig menő járatok. Ezáltal elkerülhetővé válnának az egymásra rakodó csúszások, amelyeket egy-egy forduló járat „hoz össze” a mostani forgalmi anomáliák miatt. A részletek kidolgozása még folyamatban van. Addig is egy héten belül kiírjuk a megállók menetrendjére, hogy a forgalmi rend változása miatt az adatok csak tájékoztató jellegűek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hogy legyünk tökéletes barátnők?

Milyen figyelmes tőled, hogy nem emlékeztetsz állandóan a koromra! Bezzeg a bunkó kollégáim egy… Tovább olvasom