Kisalföld logö

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 17°C | 30°C Még több cikk.

Felborult a papírforma

A legváratlanabb eredményt kétséget kizáróan a győri 3. körzet hozta, ahol a Fidesz fiatal jelöltje, Szijjártó Péter – ha csak minimális arányban is, de – legyőzte az MSZP tapasztalt politikusát, Balogh Józsefet. Az előjelekből ítélve a második forduló is drámai csatát ígér.

Szijjártó Péter (Fidesz–KDNP): – Engem is meglepett az eredmény, főleg azok után, hogy az elmúlt két hétben minden erkölcsi mércét alulmúló, negatív kampányt folytatott ellenem vetélytársam, s vasárnap bebizonyosodott, hogy ezzel Győrben nem lehet nyerni. A győriek igent és nemet is mondtak. Igent arra, hogy határozott, kemény, ellentmondást nem tűrő személy képviselje őket ott, ahol a döntések megszületnek. Továbbá igent arra, hogy nincs szükségük elkényelmesedett, munkájába belefásult képviseletre. S nemet mondtak a mocskolódásra, az alaptalan rágalmak terjesztésére. Igazi küzdelemre számítok a második fordulóban, nagy lendülettel folytatom a munkát, s bízom abban, hogy az első fordulóban megnyilvánuló megható bizalmat, amit ezúttal is köszönök, a második fordulóban is élvezhetem. A lehetséges visszalépésekről annyit mondhatok, magas szintű egyeztetések kérdése, bízom azonban abban, hogy az azonos értékek vállalása fontos szempont lesz a döntés megszületésé ben.
Balogh József (MSZP): – Még messze nem dőlt el semmi a végeredményt illetően. Bevallom őszintén, egy kis csalódottságot érzek, érzünk, még ha minimális is a politikai rivális előnye az első fordulóban. Jobb eredményre számítottam: arra, hogy nagyobb bizalmat szavaznak az eddig Győrben végzett munkám alapján. Ez a város több felmérés szerint a legfejlettebb az országban, s talán nem túlzás azt mondani, hogy ebben az én elmúlt huszonhat éves pályafutásom is meghatározó. Jóleső érzéssel tölt el ugyanakkor, hogy a rám adott szavazatok inkább szólnak az egyéni teljesítménynek, és másodsorban a pártnak. A következő két hétről nem szeretnék részleteket elárulni, de az biztos, hogy győzelemre készülök. Mivel az a meggyőződésem, hogy a jelenlegi koalíció marad kormányon, nagyon fontosnak tartom, hogy MSZP-s jelölt nyerjen. Az eddigi tapasztalatok ugyanis azt jelzik, hogy a nagyvárosokban kormánypárti országgyűlési képviselőkre van szükség, akik hatékonyabban lobbizhatnak például az európai uniós pénzekért.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aktív pihenés húsvétkor

Egyre többen csomagolnak össze húsvét közeledtével: a locsolkodókra várás helyett az ország más… Tovább olvasom