Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Felbomlott a Volán Szakszervezetek Együttműködési Fóruma

A Volán Szakszervezetek Együttműködési Fóruma befejezte egyesített érdekvédelmi tevékenységét, a tömörülésben részt vevő szakszervezetek ezentúl önállóan folytatják bérharcukat a Volán társaságoknál.
A szóvivő közleményében emlékeztetett arra, hogy kedden a Volán Szakszervezetek Együttműködési Fóruma folytatta bértárgyalását a munkaadói szervezettel, a Közúti Közlekedési Vállalkozások Szövetségével. A felek álláspontja egyáltalán nem közelített egymáshoz, ezért a munkavállalói oldal képviselői, a szakszervezetek felajánlották a munkáltatói szövetségnek a közvetítői szolgálat bevonását a tárgyalásokba.

A munkáltatói oldal több mint egy órás oldalegyeztetés után bejelentette, hogy erről kedden dönteni nem tudnak, 24 órán belül kívánnak határozni. Ezt a munkáltatói hozzáállást a fórum három tagja, az Autóbuszközlekedésben és Személyszállításban Dolgozók Uniója (ADU), a Munkástanácsok és a LIGA nem fogadta el, és javasolták, hogy 2010. január 20-ra jelentse be a fórum a sztrájkot.

A Közúti Közlekedési Szakszervezet (KKSZ) a sztrájk időpontjának bejelentésével azonban nem értett egyet, és úgy döntött, hogy ha a munkáltatói szövetség 2010. január 13-án 12 óráig beterjeszti az aláírt nyilatkozatot, amely alapján elfogadja a közvetítést, folytatják a tárgyalásokat. Ha ez nem következik be, csak akkor döntenek a nyomásgyakorlás következő lépéséről - olvasható a dokumentumban.

Ezt követően az Autóbuszközlekedésben és Személyszállításban Dolgozók Uniója, a Közlekedési Munkástanácsok Szövetsége, valamint a LIGA Közlekedési Szakszervezetek Ágazati Szövetsége bejelentette az együttműködésből való kilépését - ismerteti a szóvivő közleményében. Az MTI korábbi információi szerint a Volán társaságcsoportban négy számottevő szakszervezeti tömörülés működik. Létszámban a KKSZ a legnagyobb, de támogatottságban a másik három szakszervezet közel hasonló erőt képvisel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sztrájk a BKV-nál, Győrből menetrend szerint járnak a vonatok

Alig működik a tömegközlekedés a fővárosban, hatalmasak a dugók. A MÁV-nál nincs sztrájk, de Gaskóék szolidaritásból csatlakoznának a BKV-sokhoz. Tovább olvasom