Kisalföld logö

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik -1°C | 9°C Még több cikk.

Felavatták a centrumot

Átadták a százötvenmillió forintnyi pályázati pénzből épült kapuvári Hany Istók kerékpároscentrumot. Az üzemeltető cég a jövő év elejétől indítja el a létesítmény összes funkcióját, amihez még tíz-tizenöt millió forintos beruházás szükségeltetik a Flóra Kft. részéről.
Ünnepélyes keretek között átadták a százötvenmillió forintos pályázati pénzből felépített kapuvári Hany Istók kerékpároscentrumot. A beruházás nyolcvan százaléka uniós és állami pénzből készült el.
A létesítményt üzemeltető Flóra Kft. fürdővezetője, Mészáros Manuéla kijelentette: a városfejlesztés egyik sarokköve a turizmusban rejlő lehetőségek kiaknázása, ehhez szervesen kapcsolódik a most megnyitott centrum létrehozása is.
– Nagy lehetőséget látok abban, hogy a kerékpárosközpont szomszédságában van a Flóra gyógyfürdő. Úgy vélem, a két létesítmény kiegészíti egymást – mondta a fürdő vezetője. Mészáros Manuéla hozzátette, az új létesítmény kihasználásával nagyban növelik a kapuvári vendégéjszakák számát. A kihasználtsághoz hozzátartozik az is, hogy a Flóra már felvette a kapcsolatot a Fertő–Hanság Nemzeti Parkkal és az ausztriai kerékpáros-szövetséggel az együttműködés lehetőségeiről. Terveik közt szerepel egy olyan összeállítás készítése is, mellyel a város és a környék nevezetességeit gyűjtenék egy csokorba. Ennek jó alapot teremt az új létesítmény kiállítóterme is, melyben jelenleg a Pátzay-gyűjtemény darabjai láthatók.
– Egy fecske nem csinál nyarat, de ez az új létesítmény meghozhatja a vállalkozók érdeklődését a kapuvári turisztikai fejlesztések felé – mondta megnyitóbeszédében Hámori György polgármester. Úgy véli, a város lakossága már rászolgált arra, hogy a turizmus fejlődésével végre megindulhasson Kapuvár gazdasági felemelkedése.
A megnyitón részt vett a Phare-CBC projektek programengedélyező ügyvezetője, Galovicz Mihály is, aki a kerékpáros-turizmus környékbeli lehetőségeit is ecsetelte. Varga Brigitta, a polgármesteri hivatal munkatársa ismertette a létesítmény és a létrehozására kiírt pályázat részleteit. Eszerint az elmúlt év áprilisában írták alá a pályázati szerződést, majd tavaly decemberben bízták meg a Mitring kft.-t a kivitelezéssel. A kilencszáz négyzetméteres centrumban a kiállítótermek mellett panzió, étterem, kerékpárkölcsönző és -szerviz, valamint internetkávézó is helyet kapott. A létesítmény teljes üzeme csak a jövő év elejétől indulhat. Mészáros Manuéla szerint ennek érdekében még tíz-tizenöt millió forintos ráfordítás szükséges az üzemeltető részéről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több mint sport

Nehéz lenne egyetlen jelzővel illetni mindazt, amit a taoista tai csi jelent. Több mint sport és nem… Tovább olvasom