Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

˝Feketelistát˝ találtak az esztergomi városházán

Kézzel írott listát találtak Esztergomban, az egyik volt alpolgármester széfjében olyan személyekről, akiknek vitás ügyük volt az önkormányzattal - jelentette be a város független polgármestere csütörtöki sajtótájékoztatóján, hozzátéve: megtalálták ezen személyek kapcsolati hálóját, valamint az évek óta eltűntnek hitt, 850 ezer forint értékű polgármesteri láncot is.

"Valamikor az esztergomi helyzetről azt mondtam, hogy olyan, mint az ötvenes évek. Városi legendának tartottam egy ilyen listát, nem hittem volna, hogy létezik" - tette hozzá Tétényi Éva polgármester.

Az MTI birtokába került lista első helyein szerepel többek között Völner Pál államtitkár, valamint kabinetfőnöke és annak férje, aki az önkormányzat által megszüntetett Szent István Gimnáziumban tanított, továbbá a gimnázium igazgatóhelyettese és férje, aki a megyei napilapban írt Meggyes Tamás volt fideszes polgármesterről.

A listán és a kapcsolati hálózatban szerepelnek a város és a megye szocialista országgyűlési képviselői, vállalkozók, sportvezetők, egyházi iskolák vezetői, továbbá a jobboldali, de Meggyes-ellenes Polgári Kör tagjai, velük szimpatizáló városházi tisztségviselők, valamint olykor ezen személyek családtagjai, összesen mintegy ötven ember. Néhány emberről név szerint vezetett nyilvántartást találtak, melyben felsorolják az önkormányzat ellen elkövetett állítólagos bűneiket és elemzik a képviselő-testület ülésein tanúsított magatartásukat.

Tétényi Éva elmondta, hogy a napokban felnyitott széf Németh József volt alpolgármester irodájában volt. A választások utáni átadás-átvétel során a széfet nem nyitották ki, mert nem voltak meg a kulcsok és az ott lévő tárgyak a jegyzőkönyvekbe sem kerültek be - tette hozzá.

A polgármester közölte: a város lakói előtt ismert, hogy a listán szereplő személyek szinte mindegyikét megkülönböztetett figyelemmel kísérte az előző, fideszes vezetésű önkormányzat, legyen szó akár építési engedélyről, üzletnyitásról, állás megszüntetéséről vagy intézmények finanszírozásáról.

A sajtótájékoztatót a városháza előtti kivetítőn kísérték figyelemmel az esztergomiak, mivel a bejelentést a polgármester a kivetítőn közvetített testületi ülés előtt tette. Azt követően többen bementek Tétényi Évához, hogy megnézzék, szerepelnek-e a listán.

Olvasóink írták

 • 6. LAZA 2011. február 12. 11:36
  „5.
  Kubatov óta tudjuk,hogy ilyen lísták szinte mindenhol vannak.
  Más kérdés,hogy nem történt váltás az őnkormányzatok irányításában vagy ha történt is nem tüntek el a kulcsok hanem csak a lísták.
  Esztergom pedig a Fidesz állatorvosi lóva!
  Itt történt események alapján láthatja mindenki,hogy milyen is a párt igazi arculata.
  Azok a valóságban nem valódi fidesznyikok akik reménykedtek vagy még most is reménykednek(mint jómagam is)a pozitív változásokban láthatják a valóságot.
  4.
  Most lenne szükség egy valódi szociál demokrata pártra.
  Ám ez a mai viszonyok szerint szinte teljességgel lehetetlen.
  Lásd a totális ellehetetlenítés modszereit.”
 • 5. igazszó 2011. február 11. 17:05
  „Ilyen Győr városában is elképzelhető, hogy van, mert az önkritika helyett a bosszú nem ismer határokat!”
 • 4. szocdem 2011. február 11. 16:36
  „3. LAZA 2011.02.11. 13:15
  Ráadásul mind két nagy párt ugyanazon úrat szolgálja!

  Sajnos ez igaz. A Fidesz és az MSZP a nemzetek feleltt áló tőke kegyelméből létetző bábpárt - vezetőik csak vazallusok - nem Magyar érdekekeket szolgáló emberek. (Hogy is volnának azok, ha idegenben kapják a proviziót az ország kifosztásááért??? Csak a nagyon hülyék hiszik hogy ezek "hazafiak"!)”
 • 3. LAZA 2011. február 11. 13:15
  „Ráadásul mind két nagy párt ugyanazon úrat szolgálja!”
 • 2. Magyarka1 2011. február 11. 06:36
  „Egyik kutya, másik eb.

  Nem pártok kellenek nekünk, hanem hazát szerető Emberek.
  Kit érdekel melyik párt tagjai.
  Megtévesztettek valamennyien.
  A párt, nem magyar embernek való.
  Mi annál értékesebbek vagyunk, minthogy pártokba szétszakadjunk.
  Összefogás kell, azzal lehet hegyeket mozgatni.
  Már nagyon várom.”
 • 1. miracle 2011. február 10. 21:58
  „Mit kell ezen csodálkozni? A fidesz ilyen.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP: méltatlan az alkotmány-előkészítő eljárás

Az MSZP szerint méltatlan az alkotmány-előkészítő eljárás, tiltakoznak az ellen, hogy a tervek… Tovább olvasom