Kisalföld logö

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 17°C | 30°C Még több cikk.

Feketék fehéren (White Chicks)

Milyen messzire mehet két titkosügynök a cél érdekében? Ha elég kétségbeesett, akkor nagyon. Marcus és Kevin Copeland kemény fiúk, ám amikor egy multimilliomos két szőke és még annál is elkényeztetettebb lányát kellene védeniük, nem bírják az iramot. A lányokat elrabolják, ők meg az állásukat féltik. Kénytelenek új dolgokat megtanulni.
rendező: Keenen Ivory Wayans

forgatókönyvíró: Keenen Ivory Wayans, Shawn Wayans
operatőr: Steven Bernstein
zene: Teddy Castellucci
látványtervező: Paul Peters
vágó: Jeff Gourson, Stuart H. Pappé

szereplő(k):
Shawn Wayans (Kevin Copeland)
Marlon Wayans (Marcus Copeland)
Jaime King (Heather Vandergeld)
Lochlyn Munro (Jake Harper)
Frankie Faison (Elliott Gordon)
John Heard (Warren Vandergeld)

A film sztorija

Marcus (Marlon Wayans) és Kevin Copeland (Shawn Wayans) FBI-ügynökök. Szorgalmasak és tettrekészek, ám hiába minden igyekezetük, mégsem sikerül feljebb jutniuk az ügynökségi ranglétrán. Miután legutóbbi megbízatásuk is kudarccal végződött, nem sok választja el őket a kirúgástól, s még csak bizonyítani sem bizonyíthatnak, mert a "nagy ügyet" nem rájuk, hanem riválisaikra, Vincent Gomezre (Eddie Velez) és Jake Harperre (Lochlyn Munro) bízzák főnökeik. Nekik kell megakadályozniuk, hogy elrabolják a felső tízezer és a társasági élet két üdvöskéjét, a Wilson lányokat, Brittanyt (Maitland Ward) és Tiffanyt (Anne Dudek), miközben Kevinre és Marcusra megalázó feladat vár: nekik kell a reptérről előkelő szállodájukba kísérni a két elkényeztetett, előkelő hölgyeményt. Erre talán még ez a két ütődött is képes - gondolták az FBI-nál. Hát, tévedtek!

Tiffany édibédi kiskutyájának, Babynek köszönhetően ugyanis a lányok és díszkíséretük egy kisebbfajta közlekedési kalamajka kellős közepén találják magukat, a kialakult perpatvarban pedig a két tökéletes szépség borzalmas sérüléseket szenved, s egy feldagadt ajakkal és egy sebesült orral lesz gazdagabb. Veszélybe kerül tehát a hétvége legfontosabb társasági eseménye, melyen a lányoknak meg kell akadályozniuk, hogy esküdt ellenségeik, Heather (Jamie King) és Megan Vandergeld (Brittany Daniel) elhappolják előlük a Hamptons Magazine címlapfotóját.

Az elbocsátástól való félelmében Kevin merész tervvel rukkol elő: ő és Marcus fogják eljátszani a két kikapós díva szerepét, így fogják kézrekeríteni az emberrablókat, s jóvátenni balfogásaikat. Miközben a Wilson nővérek egy New York-i luxushotelben igyekszik kipihenni az őket ért megpróbáltatásokat, Marcus és Kevin felöltik álcájukat és beveszik magukat a mit sem sejtő hamptonsi előkelőségek luxusvilágába. www.port.hu

Kritikák

mozinet.hu - Mo

"A Wayans-fivérek humorát ismerők számára a poénok minősége és
fajtája nem lesz újdonság – természetszerűleg ezekben a szellentés, a böfögés és az ürítés ismételten kulcsfontosságú szerepet játszik. A Horrorra akadva hagyományait követve a Feketék fehéren is tobzódik a filmes utalásokban, a teljesen evidens Bad Boys célzásoktól kezdődően egészen a Brian De Palma horror alapművéből, a Carrieből elcsaklizott jelenetig.

Ami viszont érthetetlen, hogy Keenen Ivory Wayans direktor ezeket nem paródia-elemként használja fel, csupán kissé átformálva illeszti bele munkájába. A fehér nővé varázsolt tesók maszkjai még távolról sem hihetőek, és kellően otrombák is ahhoz, hogy véletlenül se nézzük őket a gyengébbik nem képviselőinek."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
A film hivatalos magyar honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Írja meg szerkesztőségünknek!

Közérdekű híre vagy jó ötlete, szabadidős programajánlata van? Írja meg szerkesztőségünknek!… Tovább olvasom