Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Fekete Kefe

A Fekete kefe, Vranik Roland első nagyjátékfilmje lett a 36. Magyar Filmszemle fődíjasa. Az alkotók a fődíjat újszerű filmnyelvi megoldásaikért és az alkotói célokat kivételes pontossággal szolgáló csapatmunkáért vehették át. A legjobb operatőrnek járó díjat Pohárnok Gergely kapta. A fekete-fehér kecskés sztori, abszurd humorával tarolt a filmszemlén.
rendező: Vranik Roland
forgatókönyvíró: Vranik Roland, Pohárnok Gergely
operatőr: Pohárnok Gergely
dramaturg: Szászi Zsuzsanna
zene: Vranik Krisztián, Kalotás Csaba
producer: Kovács Gábor, Muhi András, Major István, Pataki Ágnes
vágó: Kiss Wanda

szereplő(k):
Bánki Gergely
Hajduk Károly
Hernádi Csaba
Réthelyi András
Balikó Tamás
Gáspár Imola
Kardos Róbert
Barabás Kiss Zoltán
Andrew Hefler

A film sztorija

A film négy fiatal fiú kényszerű, de ártalmatlan ámokfutását dolgozza fel. A történet egy nap alatt játszódik. Zoli a teológus hallgató, Döfi a festő, Anti a hobby költő és Papi, aki általában csendben van és semmit nem csinál, arra kényszerül, hogy munkát vállaljon. Zoli, aki egy-két hónapja Pejkernek, a kéményseprő és kéménybélelő középvállalkozónak dolgozik, egy reggel magával viszi három haverját. A négy álkéményseprő egy elrontott délelőtt után, egy kecske gyomrában keresi a megoldást... Megtalálják? www.port.hu

Kritikák

Port.hu - efes

"A film filmszemlés fődíjának indoklásában szerepel, hogy újszerű
filmnyelvi megoldásaiért és az alkotói célokat kivételes pontossággal szolgáló csapatmunkáért jár az elismerés. Míg én egy kissé ugyan furcsa ütemben vágott, fekete-fehér filmben nem sok új filmnyelvi megoldást fedezek fel, addig a csapatmunka bizony valóban példaértékű. A filmben szereplő figurák egytől egyig odaadó szorgalommal, hitelesen alakítottak, nagyban hozzájárulva a film hiteléhez és sikeréhez. Erős a gyanúm, egy bizonyos szubkultúra kult-moziját találja meg ebben a tehetséges és szórakoztató moziban.
A zenéje is jó."
A teljes cikk

mozinet.hu - Kostyál Andrea

"A Fekete kefe folyamatosan átlépdel az előítélet-csapdákon, viccesen töri át a berozsdásodott társadalmi és morális gátakat, miközben kellő öniróniát is gyakorol. Krisna-tudatúak, katolikusok, kábítószer-kereskedők és csodaváró naplopók egy lapon említve. A huncut mindennapok féligazságai fekete-fehéren, Pohárnok Gergely feszes, állandóan mozgó kamerájával rögzítve. Kimunkált forgatókönyv, dinamikus, tiszta képteremtő erejű látvány egy, a művészi túlzásokat, a ripacskodást mellőző darabban. Egy munka, ami nem akar többnek látszani, mint ami. Ismeri saját magát, így magabiztosan helyezkedik bele a vígjáték műfajának elvárásaiba – mellesleg egy laza mozdulattal feljebb teszi a műfaji lécet."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Törvénymódosítás

Megjelent a módosított építési törvény a Magyar Közlönyben. A megváltozott szabályok többségét… Tovább olvasom