Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Fekete keddje van az Országgyűlésnek

Tóbiás József szerint fekete keddje van az Országgyűlésnek, mivel ma eldől, van-e szentsége a magántulajdonnak.

Az Országgyűlés kedden, az ülés kezdetén egyperces néma felállással emlékezett meg Sándor István szocialista polgármesterről, aki október 15-én hunyt el. A képviselő 2002 és 2006 között Göd város polgármestere volt. A kormánypárti képviselők a költségvetés, míg az ellenzéki képviselők a különadó kapcsán szólaltak fel napirend előtt.

Fidesz: elmúlt húsz év legnagyobb adócsökkentését hajtja végre a kormány

Rogán Antal fideszes honatya felszólalásában kiemelte: a jelenlegi kormányzat egy fenntarthatatlan költségvetés örökölt.

Mint mondta, a GDP 2011-ben három százalék alá kerül, megtörténik az ország pénzügyi stabilizációja. Magyarország az elmúlt húsz év legnagyobb adócsökkentését hajtja végre, több pénz marad a magyar családoknál, több pénzt jut gyermeknevelésre, több pénz jut a munkahelyteremtésre - jelentette ki.

A 2011-es költségvetés hatására egyszerre lesz adócsökkentés, gazdasági növekedés és pénzügyi stabilizáció - hangsúlyozta, a költségvetés támogatását kérve az ellenzéki politikusoktól is.
Czomba Sándor államtitkár azt válaszolta: a kormány gazdaságpolitikájának középpontjában a növekedés megindítása, a foglalkoztatás növelése áll.

Mint mondta, a családok többletforráshoz jutnak, valamint megvalósul a kormányzat és háttérintézményeinek karcsúsítása.
Hozzátette: szélesebb körben lesz igénybe vehető a családi kedvezmény, átalakul a béren kívüli juttatások adózása.

Elmondta, hogy új közfoglalkoztatási programot hirdet meg a kormány, ami egyszerűbb, átláthatóbb lesz, és a Széchenyi-kártyát is kiterjesztik az agráriumban.

A 2011-es költségvetés egyik legfontosabb célja, hogy tíz éven belül egymillió új munkahely legyen az országban - emelte ki az államtitkár.

LMP: a kormány "alkotmánysértő törvények sorával" bizonytalanítja el az állampolgárokat

Schiffer András arról beszélt, a legtöbb párt azért jött az Országgyűlésbe, hogy "helyreállítsuk a magyar alkotmányosság, a magyar demokrácia tekintélyét".

Véleménye szerint a kormány fajsúlyos kérdésekben nem kereste az együttműködést az ellenzéki pártokkal, de most még saját szövetségesükkel, a KDNP-vel sem egyeztettek.

Közölte: jogállami körülmények között elfogadhatatlan, hogy parlamenti többsége birtokában a kormány "alkotmánysértő törvények sorával" bizonytalanítsa el az állampolgárokat.

A teremben ülő LMP-s képviselők egy sárga pólót viseltek, melyen egy szív és az Alkotmánybíróság nevének rövidítése szerepelt.

Rétvári Bence államtitkár azt válaszolta: a 98 százalékos különadó arról szól, hogy a közérdek számít, hogy ne lehessenek a közszférában az emberek szemét szúró végkielégítések. Példaként MÁV-ot hozta fel, ahol többen több milliós végkielégítésekkel távoztak a közlekedési cégtől.
Közölte: nem kell védeni a demokráciát, mert Magyarország továbbra is demokratikus jogállam marad.

Jobbik: választóvonalához érkezett a magyar közélet

Vona Gábor szerint választóvonalához érkezett a magyar közélet. "A kormányoldal elkezdte felépíteni azt a szép új világot, mely talán majd a történelembe a Viktoriánus korszakként fog bevonulni" - mondta.

Megjegyezte, hogy az MSZP ebben a helyzetben elkezdi félteni a demokráciát, az LMP pedig kilép az alkotmányozás folyamatából.

A Jobbik azért marad bent az alkotmányozásban, mert "nem szeretnék, ha két a jövendő magyar alkotmány két mondatból állna: az első mondat úgy szólna, hogy mindenben igaza van a Fidesznek, a második mondat pedig úgy, amennyiben nem, akkor az első mondat lép életbe".

Az MSZP-s képviselőkhöz fordulva azt mondta: "egyáltalán még örüljenek annak, hogy szabadlábon vannak", ami annak köszönhető, hogy a kormányoldal részéről egy látszatelszámoltatás folyik.

Kövér László, az Országgyűlés elnöke a jobbikos képviselő ezen mondatára úgy reagált: a parlamenten kívüli, népgyűlésen elmondott szavak stílusa különbözhet attól, ahogy a Házban beszél. Közölte, az ellenzéki képviselőnek tartózkodnia kell olyan megjegyzések megtételétől, amelyekkel lehet, hogy morálisan még maga is egyetértene, de az Országgyűlésbe nem valók.

Rétvári Bence államtitkár közölte: a kormány választóponthoz érkezett, egy olyan ponthoz, ahol elválik a mostani, és a szocialista kormányok politikája. Az emberek nem tartják azt igazságosnak, hogy egyes cégektől milliós végkielégítésekkel távozzanak - mondta.

MSZP: fekete keddje van ma az Országgyűlésnek

Tóbiás József szerint fekete keddje van az Országgyűlésnek, mivel ma eldől, van-e szentsége a magántulajdonnak.

Közölte: "hazugságban fogant" a végkielégítések visszamenőleges megadóztatásáról szóló törvény, mert a kormány megvárta, míg "Orbán Viktor személyes kinevezettje elfoglalja a Sándor-palotát".

"Arcátlanság volt Orbán Viktortól a kétmillió forintos végkielégítéseket jó erkölcsbe ütközőnek minősíteni akkor, amikor maga sok milliót vett fel, amikor leváltották 2002-ben".

Közölte: a kormány most csorbítani próbálja az Alkotmánybíróság jogkörét. "Orbán Viktor államában az állam a legfőbb bíró, és az államot ő maga testesíti meg" - jelentette ki.

Rétvári Bence úgy fogalmazott: az MSZP fekete keddje van most, mivel a 98 százalékos különadó ellenzésével végleg elvesztette a lehetőségét arra, hogy egy hiteles baloldali párttá váljon.

KDNP: az egészséges társadalom építése következik

Harrach Péter KDNP-s frakcióvezető napirend előtt arról beszélt, hogy beteg társadalom építése után az egészséges társadalom építése következik most. Ma Magyarországon új helyzet van, ezért új törvényekre is szükség van - jelentette ki.

Kifejtette: szívesen tesz különbséget a jogos felháborodást keltő, kimagasló végkielégítések és a törvényben biztosított köztisztviselői, közalkalmazotti végkielégítések között.

Olvasóink írták

  • 1. janika 2010. november 03. 05:25
    „Rétvári Bence "Közölte: nem kell védeni a demokráciát, mert Magyarország továbbra is demokratikus jogállam marad."
    Magyarországon az Igazságszolgáltatás a hatalomváltogatás kezdete óta nem demokratikus jogállamról beszélni pedig hazugság! Ennyire nyíltan nem szabadna az emberek szemébe hazudni! Hisz még mindig él az a kreáció a Törvényben, hogy a Tábla és a Legfelsőbb Bíróság elől az ügyvéd nélküli a pácienseket két lábbal rúgják ki! Valójában ezzel törvényesítették az állampolgárok hivatalos meglopását!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kedvező környezetvédelmi álláspont a szlovák-magyar gázvezetékkel kapcsolatban

A szakértők támogatják a projekt megvalósítását, de mintegy kéttucatnyi új feltételt és követelményt is megfogalmaztak ezzel kapcsolatban. Tovább olvasom