Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Fekete Gizi: Az alkimista és az álmok

Fekete Gizi, a Szegedi Nemzeti Színház népszerű színművésze Paulo Coelho Az alkimista című regényéről beszél.
„Paulo Coelho könyveivel idén nyáron találkoztam, az első regénye, amit elolvastam, Az alkimista volt. Rögtön beleszerettem, és elhatároztam, hogy minden könyvét el fogom olvasni. Úgy érzem, hogy Coelho gondolataiban az én hitvallásom is benne foglaltatik. Az alkimista főszereplője Santiago, az andalúziai pásztorfiú, aki kétszer egymás után azt az álmot álmodja, hogy valahol, a piramisok tövében egy kincs várja, csak meg kell találnia.

Elindul, sok viszontagságon keresztül, kalandosan, sokféle embert megismerve halad az úton. Közben rájön, hogy minden embernek van egy személyes története, amit a szívére hallgatva a jelekből kell megtalálnia. Ezt a személyes történetet nem más, mint Isten jelölte ki számunkra. Ezen az úton találkozik az alkimistával, aki aranyat tud csinálni az ólomból – ez az ember adja a legtöbb útmutatót az életéhez.

Én nemrégiben veszítettem el a Mesteremet, Ruszt Józsefet, aki az én utamat, történetemet döntően meghatározta. Számomra ő volt az alkimista, és ő is marad, mert hiszek abban, hogy ennyivel nem ér véget egy emberi élet... Santiago az útja végén természetesen megtalálja a kincset, de az igazi kincs az, hogy rájön: ha az ember az álmait meg akarja valósítani, és követi a személyes történetét, akkor az egész világmindenség összefog azért, hogy ez sikerüljön neki."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mozaik

Cselgáncs. Már elkezdődött a dzsúdó-

világbajnokság az egyiptomi fővárosban, Kairóban. A… Tovább olvasom