Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Fekete 168 óra az utakon Fejárben

Két halálos végű, kilenc súlyos, öt könnyű sérüléssel végződő közlekedési balesetnél dolgoztak az elmúlt 7 napban Fejér megye baleset helyszínelői. A balesetekben ketten veszítették életüket, tizenketten súlyosan, tizennégyen könnyen sérültek – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a Fejér Megyei RFK sajtószolgálatától.

Az augusztus 10-17 között terjedő időszakban összesen tizenhat személyi sérüléssel végződő közlekedési baleset történt Fejér megyében. Halálos végű balesetben ketten veszítették életüket. Mindkét balesetnél elsődlegesen megállapítható volt, hogy a sofőr, illetve másik esetben az utas nem használta a biztonsági övet, az irányíthatatlanná vált autóból kizuhantak és emiatt veszítették életüket.

Baleseti okokat tekintve legjellemzőbb (5) volt az útelhagyás. Kanyarodáshoz, elalváshoz két-két baleset volt köthető és kettő volt azon balesetek száma is, amikor eddig tisztázatlan okból a járművezető járművével áttért a szemközti sávba és frontálisan ütközött. Úton átszaladó őz és figyelmetlen gyerek kerékpáros egy-egy ízben okozott balesetet. Életveszélyesen sérült az a kivilágítatlan kerékpáros, akit a 64-es főúton nyerges vontató gázolt el 11-én, szombaton. Szombaton, vasárnap és kedden történt a legtöbb baleset (4-4), míg pénteken és hétfőn egy-egy, szerdán pedig kettő. A héten csütörtökön balesetmentes napnak örülhettünk.

Az ittasság, mint mellék ok - értékekkel egyértelműen alátámasztottan – nem szerepel a statisztikában, ugyanakkor a 64-es főúton történt halálos végű balesetnél adat merült föl a sofőr ittasságára vonatkozóan. Az ittasság vagy annak mértékének megállapítására a vizsgálatba szakértőt vont be a rendőrség. Közúti ellenőrzés, anyagi káros baleset során végzett rendőri intézkedések alkalmával az elmúlt héten 14 sofőr ittasságára derült fény. Nyolcan nyilatkozatot töltöttek ki az általuk elfogyasztott alkohol mennyiségére vonatkozóan, hat sofőrt mintavételre állítottak elő. Közülük egy sofőrt enyhén, hármat közepesnek, kettőt súlyosan ittasnak minősítettek a klinikai tünetek alapján a mintavételt végző orvosok. Egy sofőr vezetéstől eltiltás hatálya alatt vett részt a forgalomban. Az intézkedő járőrök szabálysértési őrizetbe vették.

Balesetekkel leginkább terhelt napszak a délután (6) volt. Délelőtti időpontban mindössze egy baleset történt, éjszaka kettő, reggel három, este négy.

A közelgő hosszú hétvégén megnövekedett gyalogos és járműforgalom várható megyeszerte. A rendőrség kéri, hogy figyelmesen, óvatosan, a mindenkori időjárási és útviszonyok figyelembe vételével, a KRESZ szabályok maradéktalan betartása mellett, kifogástalan műszaki állapotú járművel vegyenek részt a forgalomban. Ne feledjék! Az úton egyenrangú felek kell legyenek! Ittasan ne üljenek volán mögé! Használják az autó passzív biztonsági eszközeit!

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2007. augusztus 17.
Gy. Mészáros Ágnes


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erzsébet különleges hobbijai

Profi zenész, Balaton-átúszó, VIP fogathajtó szurkoló és családanya is egyben Sasváriné Medvegy… Tovább olvasom