Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Fejlesztési milliárdok ígérete

Jövőre minden eddiginél több, 500 milliárd forintot meghaladó összeg jut fejlesztésre- mondta Gyurcsány.
Gyurcsány Ferenc hangsúlyozta: jövőre az önkormányzatok mozgástere nem csökken, döntési szabadsága növekszik, azaz kevesebb lesz a pántlikázott pénz, kevesebb a megkötés, nagyobb a szabadság. Kiemelte: Magyarország egy ambiciózus ország képét mutatja, amely egyszerre akar két dolgot megtenni, nagyon gyors ütemben fejleszteni az infrastruktúráját, és behozni az elmúlt évtizedek lemaradását.
„ A magyar baloldal 2002-ben azzal az igénnyel és ígérettel lépett fel, hogy egyszerre fog egy modernizációs fordulatot, és egyszerre fog egy szociális fordulatot végrehajtani, harmadrészt azt mondta, hogy lesz egy demokratikus fordulat is" – emlékeztetett a miniszterelnök a mintegy kétszáz résztvevő előtt. Hozzátette: úgy gondolja, hogy mindhárom ígéret tekintetében „a magyar baloldalnak van miről elszámolnia, van miről beszámolnia (...) a magyar választópolgároknak, az országnak".
Gyurcsány Ferenc szerint a leglényegesebb kérdésekben egy önkormányzati vezetőt és a miniszterelnököt semmi nem különbözteti meg egymástól, „mind a ketten ugyanazt akarjuk, egy nyugodtabb, biztonságosabb, igazságosabb életet azoknak az embereknek, azoknak a polgároknak, akiket szolgálunk".

Tanácsadásra osztogatott pénzek

Miközben az önkormányzatoktól 21,7 milliárd forintot zárol a Gyurcsány-kormány és jövőre százmilliárddal kevesebbet akar működésükre fordítani, addig a szocialista képviselőknek havonta több százezer forintot fizet ki tanácsadásra – mondta Dorkota Lajos (Fidesz) csütörtökön. Az ellenzéki országgyűlési képviselő annak kapcsán beszélt erről, hogy az origo internetes hírportál csütörtökön arról írt: a belügyi tárca több olyan tanácsadót is foglalkoztat, akiknek nincs pontosan rögzítve a feladatuk, mások pedig olyan munkát végeznek, amire a tárca külön szervezeti egységeket tart fenn. Emlékeztetett arra, Gyurcsány Ferenc azt mondta: több pénzt az embereknek és kevesebbet a minisztériumoknak.

„Az önkormányzatokat felügyelő Belügyminisztérium havi 300 ezer forintot ad Juhász Gábor államtitkár nyilvános szereplésein való fotózására, a szocialista Wiener György pedig havi 150 ezret kap tanácsadásért " – emelte ki Dorkota Lajos a nyilvánosságra került BM-szerződéslistából. A fideszes képviselő emlékeztetett arra, hogy 2003-ban már interpellálta a belügyminisztert, amikor kiderült, hogy Csiha Judit MSZP-s képviselő havi százezer forintban részesült a Lamperth Mónikának nyújtott politikai tanácsadásért, és korábban a szintén szocialista Gál Zoltán is kapott pénzt a belügyi tárcától tanácsadásért. Dorkota Lajos közölte: várhatóan újra kérdéssel fordul majd a parlamentben a belügyminiszterhez arról, hogy mire van pénz a tárcánál akkor, amikor az önkormányzatoktól elvesznek és szigorítanak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mégsem döntenek

Labdarúgás

Az MLSZ elnöksége a Bulgária (október 8.) és Horvátország (október 12.)… Tovább olvasom