Kisalföld logö

2017. 06. 27. kedd - László 19°C | 30°C Még több cikk.

Fejlesztés a régiókban

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv részeként a következő hét évben EU-forrásokból mintegy 1600–1700 milliárd forint felhasználása várható a regionális operatív programok keretében. Hat régióban a felzárkóztatási célokra helyeződik a hangsúly, míg Közép-Magyarországon a versenyképesség és foglalkoztatás javítása a feladat. A Fidesz szerint kérdéses, hogy mennyi EU-támogatáshoz jutnak az önkormányzatok, hiszen a kormány már nem ad támogatást az önrész biztosításához.

Uniós állampolgárok is szavazhatnak

Az október 1-jei települési önkormányzati választáson a Magyarországon letelepedett uniós állampolgárok is szavazhatnak és képviselővé is választhatók. Az uniós csatlakozás óta az önkormányzati választáson a Magyarországon letelepedett uniós állampolgárok is részt vehetnek, ugyanis aktív és passzív választójoggal rendelkeznek. Számítások szerint körülbelül 16 ezer uniós választópolgár él Magyarországon, itteni lakóhellyel rendelkezik, így a választói névjegyzékben szerepelnek.

Tizenöt tonna romlott baromfihús

Mintegy 15 tonna baromfibelsőséget és -aprólékot foglaltak le egy újkígyósi hűtőházban. A hűtőháznak zöldségek tárolására volt engedélye, állati eredetű termékek tárolására nem. A tulajdonos elmondása szerint szívességből tárolta a Békés és Bács-Kiskun megyékből származó húst.

Másfél év múlva rendőrség–határőrség integráció

Ha a parlament jóváhagyja, a határőrség és a rendőrség tervezett integrációját 2008. január elsejére végre lehet hajtani – mondta a határőrség országos parancsnoka. Az augusztus 31-ig kidolgozandó koncepcióról szeptember közepén dönt a kabinet. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vándorserleg

a legjobb horgásznak

A Szigetköz Horgász Egyesület augusztus 20-án, vasárnap rendezi meg 28. alkalommal Ásványrárón a… Tovább olvasom