Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Fejérné Pintér Veronika: Csavarogni régmúlt időkben

Fejérné Pintér Veronika, a Somogyi-könyvtár olvasószolgálatának vezetője Száraz Miklós György Lovak a ködben című regényéről beszél.
„Könyvtárosként előttem az irodalom terített asztala. A választás nem könnyű. Az olvasók többségének sok kedves olvasmánya van. A klasszikusok mellett mindig szívesen ismerkedtem a kortárs írók műveivel is. Száraz Miklós György regényében azonnal elbűvölt az a varázslatos világ, amelybe az író kalauzolja olvasóját. Köteteiben gyakran szerepel a történelem szépirodalomi feldolgozása.

Márta, a felvidéki egyetemista lány tanulóéveinek és szerelmének a története a regény, amely az ezredforduló Budapestjén játszódik. A lány tizennyolc évesen érkezik a szlovákiai városkából a magyar fővárosba, és már az első napon összetalálkozik leendő szerelmével. Kettőjük néhány bolond szerelmes évének krónikája ez a könyv, de a két ember sorsa mögött ott gomolyog a múlt. A két csonka család története is kirajzolódik ebben a sodró, hömpölygő, napsütéses és zivataros könyvben. Ez a kitűnő regény álmok és ábrándok, szomorú és vidám, szívszorító és kacagtató emlékképek, napsütötte vagy ködbe vesző történetek forgataga. Egyszerre derűs, szomorú, melankolikus és keserédes – mint maga az élet.

A szerző végzettségét tekintve történész, a regényben szereplő tájakat más köteteiben is megörökítette. Családja – ahogyan a szereplőké – részben a Felvidékről, részben pedig Erdélyből származik. Rendszeresen csavarog a régmúlt időkben, az Erdély csodái, a Fényes Magyarország és a Magyarország csodái című kötetei is erről tanúskodnak. Mindenkinek ajánlom ezt a regényt, aki tartalmas, érdekes olvasmányélményre vágyik."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagyon sok betegség a gerincből indul ki

Orvosok is küldenek beteget kezelésre Cserné Sziráki Gréta manuálterapeutához, azaz – régi… Tovább olvasom