Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Fehér Miklós emlékére portugálok érkeznek Győrbe

labdarúgás szeitz tibor A Portugáliát bemutató hazai rendezvénysorozat egyik helyszíne lesz hétvégén Győr. A program résztvevői szombaton a megyeszékhelyen tisztelegnek a tragikusan elhunyt futballista, Fehér Miklós emléke előtt.
A portugál nagykövetség kereskedelmi és idegenforgalmi hivatala által szervezett Budapesti Portugál Napok rendezvénysorozat célja, hogy a nagyközönség is megismerhesse a magyarok körében egyre népszerqbb országot. Termékbemutatók, borkóstolók, turisztikai előadások, zenei mqsorok jellemzik a fővárosi rendezvényt, amelynek egyes résztvevői szombaton Győrbe látogatnak.
„ Ez, mármint hogy ideutazzon a küldöttség, a portugálok külön kívánsága volt – árulta el érdeklődésünkre Fehér Miklós édesanyja, akitől aziránt érdeklődtünk, hogyan került képbe mint lehetséges helyszín a megyeszékhely.
„ Nagy megtiszteltetés, hogy így döntöttek, ez is azt bizonyítja, hogy Portugáliában sem felejtették el Miklóst” – tette hozzá Fehér Miklósné Anikó.
A látogatók természetesen a

fiatalon elhunyt futballista emléke előtt kívánnak tisztelegni. Megnézik a Soproni utcai emlékmúzeumot, valamint a külön erre a célra készített fotókiállítást.
„ Furcsa a sors, ugyanis több párhuzamot lehet vonni Magyarország és Portugália, a Benfica és az ETO, valamint fiam és a portugálok legendás labdarúgója, Eusebio közt. (Fehér Miklós január 25-én hunyt el, míg Eusebio január 25-én született – a szerk.). Ennek apropójaként készül egy fényképsorozat, amely mindezeknek emléket állít. Érdekesség, hogy a párhuzamot erősítendő a rendezvényre meghívtuk azt fiatal győri labdarúgót, Máté Szilárdot, aki még idehaza volt csapattársa a fiamnak, s az édesapját, Máté Jánost is, aki tagja volt annak az ETO-nak, amely egykor a Benfica ellen mérkőzött.”
Az eseményre a portugálok részéről várhatóan 18–20 tagú küldöttség érkezik, köztük a budapesti portugál, a jelenlegi lisszaboni magyar nagykövet, valamint a Benfica futballcsapatának képviselői. Itt lesz a tragikus események időpontjában nagykövetként a portugál fővárosban állomásozó Balla János, aki mind a magyar sajtó képviselőinek, mind a családnak hatalmas segítséget nyújtott a nehéz időszakban. A várost a legmagasabb szinten maga a polgármester, Borkai Zsolt képviseli, a vendégeket Miklós szülein kívül többek közt nevelőedzője, Cs. Kovács László, Hajszán Gyula, Keglovich László és a nemrégiben a megújuló győri ETO-stadion részeként átadott Fehér Miklós Kollégium képviselője fogadja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Endrei Judit anyaságról, karrierről

Csaknem tíz éve eltűnt a tévéképernyőről, mégis mindenkinek a kedves mosolya és jellegzetes finom… Tovább olvasom