Kisalföld logö

2017. 08. 20. vasárnap - István 17°C | 23°C Még több cikk.

Fehér László különleges világa

Fehér Lászlónak, a jelenkori magyar képzőművészet egyik legjelentősebb, nemzetközileg is elismert mesterének nyílt kiállítása szombaton a Festőteremben a Soproni Ünnepi Hetek keretén belül.
A Kossuth-díjas festőművész különleges kiállítását Pataki Gábor művészettörténész méltatta, aki megnyitója elején leszögezte: Fehér László alkotásai jelentős értéket közvetítenek. Nem a megszokott formában, hiszen művei nem szolgálnak történetekkel. „ Fehér László a nehezebb utat választotta. A mesélés helyett inkább az intenzív színkontrasztokkal, fény-árnyék ellentétpárokkal, szokatlan képkivágásokkal láncolja magukhoz a nézőket. Különleges dialógust kívánnak ezek a sűrű képek " – emelte ki megnyitójában Pataki Gábor.

Fehér László képeit, szobrait nézegetve egy-egy mélyen a tudatalattiban elraktározott múltbeli emlék, hangulat idéződhet fel a látogatóban. Ezek a benyomások pedig többségében melankolikusak, nem egyszer nyomasztóak. Az alkotó nem könnyíti meg közönsége dolgát, hiszen rájuk bízza a végleges műalkotás megszületését, bennük és rajtuk keresztül teremt állandóan újabb és újabb világot.

Fehér László kiállítása július 20-ig tekinthető meg a Festőteremben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Focivébé és söripar

A hazai sörgyártók elégedetten nyugtázzák, hogy az ágazat sikeres, a magyarok egyre több habos nedűt… Tovább olvasom