Kisalföld logö

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 5°C | 16°C Még több cikk.

Februártól drágul az áram

Az általános lakossági áramtarifa 4,6 százalékkal emelkedik február 1-jével, míg az iparág dolgozóinak 5,2 százalékos lesz az áremelés – hozta nyilvánosságra a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) a honlapján pénteken.
Az általános lakossági tarifa – áfával együtt – 38,53 forint lesz kilowattóránként, míg a bojlerek és villanykályhák fűtési díja, azaz az éjszakai áram 7,9 százalékkal kilowattóránként 22,92 forintra nő. A nem lakossági közüzemi árak átlagosan szintén 4,6 százalékkal lesznek magasabbak február 1-jétől, míg a számukra előírt rendszerhasználati díjak – a feszültségtől függően – 7,4 százalékos csökkenés és 2,1 százalékos növekedés között változnak. Az általános lakossági tarifán belül az évi 1320 kilowattóra alatt fogyasztók kilowattóránként 37,92 forintot fizetnek, az efölötti fogyasztás esetén az ár kilowattóránként 39,36 forint, ami 4,5 százalékos emelkedésnek felel meg. Az iparág munkavállalói és nyugdíjasai kilowattóránként 14,52 forintért kapják februártól a villanyáramot a jelenlegi 13,80 forint helyett.
A GKM közlése szerint a villamos energia árát meghatározó egyes költségelemek növekedtek, mások csökkentek. Az árban elismerték az elmúlt időszakban megvalósult hálózatfejlesztési költségeket. Az árban a GKM figyelembe vette az inflációt is – olvasható a minisztérium honlapján. Legutóbb a múlt év augusztus elsején emelkedett a közüzemi villamos energia végfelhasználói ára, akkor az általános lakossági tarifát 12,6 százalékkal emelték meg. (mti)
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A hűtlenség és a csábítás genetikája

A csábítás és a hűtlenség mindkét nem sajátja, vagyis egyformán kódolva van bennünk. A nők teste… Tovább olvasom