Kisalföld logö

2018. 07. 23. hétfő - Lenke 18°C | 27°C Még több cikk.

FBI-ügynökök munkában: a romák elleni támadók után nyomoznak

FBI-ügynök dolgoztak az elmúlt napokban Budapesten; a romákat már több mint egy éve rettegésben tartó orvgyilkosok utáni nyomozást segítik - írja a szerdai Népszabadság.

A napilap úgy tudja, a profilalkotók nemrég hazautaztak, de a rendőrség napokon belül elküldi nekik a kislétai gyilkosság adatait is.
Az FBI-osok betekinthettek valamennyi nyomozati iratba, és megismerhettek minden olyan információt, amelyre a feltételezett elkövetők személyiségrajzának elkészítéséhez szükségük volt - olvasható a cikkben.

A Népszabadságnak nem árulták el a rendőrségi forrásaik, hogy az FBI ügynökei szerint kifélék-mifélék lehetnek az orgyilkosok. Csak annyit közöltek, hogy "az amerikaiak szerint az eddigi nyomozás során a magyar rendőrség minden olyan adatot és információt összegyűjtött, ami a tettesek azonosításához és elfogásához szükséges lehet".

Olvasóink írták

38 hozzászólás
12
 • 38. gergo04 2009. augusztus 06. 09:00
  „Ilyenkor romák, de ha lopás van akkor miért nem emelik ki hogy milyen etnikai az elkövető...”
 • 37. AHA.. 2009. augusztus 06. 08:53
  „Deir_Yassin
  Az hát. Most éppen a Drazsé terroristás videóáról akarják elterelni a figyelmet.”
 • 36. Túrabakancs 2009. augusztus 06. 08:48
  „kahane1! /ASHER/
  kolombelának igaza van, a Mosad valószínű nyakig benne van a "buliban"! Magyarországon hatalmas
  vagyont halmoztak fel az "embereid", nem fogják veszni hagyni, pláne hogy a Jobbik vizsgálgasson utánuk.
  Ezekkel a cselekményekkel akarják indirekt elérni a gyűlöletbeszéd elfogadását, így ezáltal egy ideig még
  védve éreznék itt magyukat. Persze ez csak időhúzás, a nép ébred! :) Teljesen más van a háttérben
  mint sokan gondolnák. Már a rendőrség is kijelentette tegnap, vizsgálják a külföldi szálakat.”
 • 35. kahane1 2009. augusztus 05. 23:24
  „moderálva”
 • 34. kolombela 2009. augusztus 05. 20:05
  „kahane1 (asher11)
  Ezzel csak az a baj, hogy lehet, hogy a mossad keze is benne van.”
 • 33. lolita 2009. augusztus 05. 17:08
  „En is azmondo vagyok profi munka volt ez es biztos nem az elsö gyilkossaguk volt.Pontosan kiterveltek percröl percre,nehez lessz elkapni öket es csak polikiai hatter lehet szerintem is!”
 • 32. kahane1 2009. augusztus 05. 16:57
  „A Mossad olcsobban es sokkal gyorsabban-Hatekonyabban deritene fel mint az F.B.I.!!!
  A C.I.A. es a K.G.B. egyutt sem er fel a Mossad teljesito kepessegevel!!”
 • 31. Deir_Yassin 2009. augusztus 05. 16:22
  „Bár nem vagyok sem rendőr sem katona de még biztosnágtechnikai szakértő sem, de utánnaolvastam részletesebben a gyilkosság kötülményeinekl...hát ezek elég profik voltak. Sima rasszista szándékból nem így őlnek le valakit. Ez gyors profi bérmunka volt. Mégegyszer mondom nem vagyok szakértő de ezek nem gárdisták vagy skinheadek voltak az tuti. Nagyon nagyon sötét dolgot sejtek itt a héttérben. Szerintem is valószínűbb a politikai indíték!”
 • 30. PaPa 2009. augusztus 05. 15:38
  „Az a gond mire az új pártot bejegyeznék, addigra nem lenne értelme mert vége lenne a szavazásnak. Sajnos amit gyurcsány eddig mondott minden nagyon is bejött. Az emberek a saját problémájukkal vannak elfoglalva és sajnos még nagyon sokan bíznak a fideszben, és ez csak megossza a választókat. A mostani hadjárat is ezt igazolja a külföldi újságok is csak leteszik a Jobbikat. Nézzük meg hiába szeretnék a Jobbikosok megcáfolni az eseményeket mégsem adnak nekik teret sehol.”
 • 29. Túrabakancs 2009. augusztus 05. 15:18
  „Én a Jobbik helyében beperelném mindazokat, akik nyilvánosan összefüggésbe hozzák a gyikosságokat párttal! Semmi bizonyíték, csak vádaskodnak. Nem is értem ezt miért nem teszik végre már meg, sok
  pénzhez juthatnának így a választások előtt.”
 • 28. Túrabakancs 2009. augusztus 05. 14:35
  „Papa!
  Ha beszüntetnék a Jobbikot, akkor a lehető leggyorsabban létre kell hozni egy másik nevű
  pártot, a szimpatizánsok úgyis tudni fogják hogy ők kicsodák, még reklám sem kellene nekik. :)
  Egyébként a Fidesz sem jönne ki jól a megszüntetésből, nem lenne ettő lnekik több szavazatuk, sőt.”
 • 27. soproniarc 2009. augusztus 05. 14:24
  „Komolyan erre már nem lehet mit kommentálni... akik ezt az egészet ki tervelték, azoknak nagyon is összejött amit elakartak érni...milliók folynak el "nyomozás" címszó alatt és egyre nagyobb a feszültség.
  Aki elhiszi, hogy ez valójában így van ahogy le van írva, hogy valakinek tényleg az lenne a hobbija, hogy járja az országot és dolgos romákat öl, az az eszméjével, nézeteivel tesz azért, hogy odajusson az ország ahova szánják.
  Emberek járjunk nyitott szemmel!”
 • 26. PaPa 2009. augusztus 05. 14:09
  „Turabakancs- sajnos addigra nem lesz kire rakjuk az X. Mint azt a nyugati sajtóban is feszegetik a jobbik pártot befogják szüntetni és akkor csak bérencek lesznek akikre szavazhatunk. Mert azt ne higgye el senki, hogy aki az eddigi paktumokat aláírták egyszerre a nép pártjára állnának(volt négy évük)”
 • 25. manci15 2009. augusztus 05. 14:04
  „FBI? Minek? Ki fizeti meg? Vagy pusztán szeretetből, ingyen és bérmentve jönnek ide nyomozni? Mert ha így van, akkor az lenne a kérésem, derítsék már fel, vajon kik törték fel az autómat? Sajnos annyit láttam, hogy ezüst színű Mercivel voltak. A magyar rendőrök egy év alatt sem tudtak eredményt produkálni. Igaz, figyelmetlen voltam, mert a táskámat az ülés alatt hagytam, kb. 5 percre. Ez elég volt... Mindenemet elvittek,a gyerekeim fényképeit is. A rendőrök azt mondták, sejtik, kik járnak Mercivel rabolni, mégsem sikerült elkapni senkit. Kérem ezért az FBI-t ha már itt vannak, fogják el a kirablóimat, ha már az impotens magyar rendőrség nem tudta. És kérem a médiát,TV-ben és újságokban közöljenek ezzel kapcsolatban híreket. Nekem a családi fotók mindennél értékesebbek. De ha előbb érkezem az autómhoz, lehet hogy ma nem írkálnék, mert bár nincs cigánybűnözés, valószínűleg ezek a becsületes Mercis rablók kinyírtak volna néhány kép és egy női táska minden "értékes" tartalma miatt. Sajnos nekem nincs 100 millám a nyomravezetőnek, de szívesen elmegyek a BKV-hoz dolgozni és akkor lesz. Köszi.”
 • 24. Túrabakancs 2009. augusztus 05. 13:38
  „Papa!
  Nem is kell kimenni a térre tüntetgetni, sajnos teljesen felesleges, csak az idejét meg a testi
  épségét veszélyezteti az ember. Úgy kell megbüntetni ezt a bagázst, hogy jövő év májusában
  az X-et jó helyre kell tenni. :) Meg sunyin össze kell tartani a magyar embereknek, ha ez bejön,
  egyszerűen tehetetlenek lesznek velünk szemben. Mármint a jó érdekében küzdők ellen...”
 • 23. kolombela 2009. augusztus 05. 13:36
  „Ha már külföld is bekapcsolódik az ügybe, akkor ez is ide vág.
  Méghogy a cigányok gyilkolászása nem hasznos a jelenleg hatalmat bitorló ...... ballibsi oldalnak. Íme a Süddeutsche Zeitung német liberális napilap "Újabb gyilkos támadás romák ellen Magyarországon" című cikke. Azt hiszem ehhez a cikkhez nem kell különösebb kommentárt fűzni, magáért beszél.

  ,,Újabb gyilkos támadás romák ellen Magyarországon címmel tudósított a kislétai esetről szerdán a Süddeutsche Zeitung című német liberális napilap.
  Már a cselekmény időpontja alapján is a legrosszabbtól lehet tartani - indítja beszámolóját Michael Frank, az újság bécsi tudósítója. "Kelet-Magyarországon meggyilkoltak egy cigányasszonyt, és megsebesítették a lányát éppen azon a napon, amelyen a Harmadik Birodalom roma áldozataira emlékeznek Magyarországon" - áll a tudósításban.
  A Süddeutsche Zeitung szerint nemcsak a jelképes tartalommal bíró dátum, hanem az emberölés módja és körülményei is arra késztették a hatóságokat, hogy az esetet egy gyilkosságsorozat részeként kezeljék, amelynek már nyolc cigány esett áldozatul. A "tettesek ´halálbrigádként´ vonulnak végig az országon" - írja a müncheni lap, majd megjegyzi: "ezeknek a nyilvánvalóan rasszista indítékú bűncselekményeknek a felderítésére alakult száz tagú különleges egység" a kislétai ügyet is magához vonta.
  A gyilkosság részleteinek ismertetése után a cikkíró megállapítja: növekedik az agresszió a Magyarországon élő több mint 600 ezer roma ellen. A magyarországi soviniszták - írja a liberális lap tudósítója - a cigányságot teszik meg bűnbaknak azokért a nehéz problémákért, amelyektől a lakosság a világgazdasági válság közepette szenved.
  Habár a közép-kelet-európai térség számos országában napirenden van a vita a "fehér" többség és a "fekete" romák között - utóbbiak gyakran maguk is hangsúlyt helyeznek a "színbéli" különbségre -, és erőszakos cselekmények is előfordulnak, mind ez ideig Magyarország az egyetlen állam, ahol sorozatban történnek célirányos gyilkosságok - áll a Süddeutsche Zeitung beszámolójában.
  A lap szerint a kisebbségek jogairól szóló magyar törvények "elméletben példaértékűek, de nem mindig hatékonyak, és a magyar népesség radikalizálódott része propagandaeszközként használja e jogszabályokat azzal a jelszóval: az állam segíti a cigányokat, hogy kifosszák az országot."
  "Jobboldali radikális csoportok, mint a Jobbik ..... párt és az időközben betiltott Magyar Gárda azt a legendát terjesztik, hogy létezik a bűnözésnek egy különleges formája, a ´cigánybűnözés´" - zárja tudósítását a müncheni Süddeutsche Zeitung.
  (Hírszerző)"”
 • 22. PaPa 2009. augusztus 05. 13:22
  „Turabakancs- még tovább vinném az okfejtést jön október 23.a erre senki nem gondolt? Kinek lesz szabad kimenni az utcára megemlékezni?”
 • 21. kolombela 2009. augusztus 05. 13:00
  „Lézerman
  Csak nem veszed komolyan ezt 100 millás vérdíjat. Soha senki nem fogja ezt megkapni, mert az elkövetők sem lesznek meg soha. Politikai megrendelésre elkövetett bcs-k csak igen ritkán derülnek ki.”
 • 20. kolombela 2009. augusztus 05. 12:56
  „Vanessa 8. -hoz
  Kívánságod teljesül. EZ 11 eset 2008 első fél évében. Természetesen ezeket az eseteket a lakájmédia nem közli le. Mindegyik bcs.-t kivétel nélkül brutálisan követték el.

  2008-01-04. 19:55
  Egy 18 éves szakközépiskolás fiút a VIII. kerületben cigányok megtámadtak. A mentőben belehalt sérüléseibe.
  2008-02-08. 14:04
  Tarnabodon egy 15, 16 és 17 éves cigány, lakásán kirabolt, majd olyan súlyosan bántalmazott egy 67 éves férfit, hogy az belehalt sérüléseibe
  2008-02-23. 18:01
  Még aznap elfogta a rendőrség O. Sándort, mikor meggyilkolt egy 85 éves asszonyt jászberényi tanyájának udvarán.
  2008-02-29. 19:19
  A baranyai Felsőszentmártonban egy kocsmai tömegverekedés után az egyik sértett belehalt sérüléseibe, Hegyszentmártonban pedig egy bálban majdnem agyonvertek valakit.
  2008-03-10. 11:11
  Hevesi és borsodi falvakat tartanak rettegésben a cigányok. Utoljára a BAZ megyei Gadnán egy nyolcvanyolc éves asszonyt erőszakoltak meg, majd különös kegyetlenséggel meggyilkolták: késsel összeszurkálták, a szemét kinyomták, levágták a lábát, majd baltával széthasították a fejét.
  2008-03-17. 14:24
  Kirabolt és meggyilkolt egy 93 éves asszonyt a 15 éves fiú a Borsod megyei Szalonnán.
  2008-03-18. 15:32
  Két férfi egy 74 éves asszonnyal végzett, majd 3200 forintot zsákmányoltak tőle.
  2008-03-26. 10:33
  Húsvét hétfőjét követő reggelen családi házában holtan találtak egy 78 éves kenézlői asszonyt. A helyszíni szemle megállapításai szerint a lakásba dolog elleni erőszakkal behatoltak, majd bántalmazták az idős sértettet, aki ennek következtében elhalálozott. A lakásból használati tárgyakat és készpénzt tulajdonítottak el.
  2008-04-17. 10:32
  Megöltek egy 77 éves asszonyt somogyzsitfai otthonában anyagi haszonszerzés miatt - közölte a rendőrség csütörtökön az MTI-vel. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjének tájékoztatása szerint az áldozatra - összekötözött kezekkel és lábakkal - a hozzátartozók találtak rá szerda délután.
  2008-05-23. 22:45
  Egy férfi előzetes szóváltást követően az utcán mellkason szúrta a 33 éves jászladányi áldozatát, aki a helyszínen életét veszítette. Az elkövető elmenekült a helyszínről. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi osztálya nagy erőkkel kezdte meg a nyomozást.
  2008-05-23. 22:59
  Megtalálták pénteken annak a tizenhét éves nagyatádi hungarista fiúnak a holttestét, aki még csütörtökön délután tűnt el Kaposváron. Utoljára a sétálóutcán látták az Európa parknál, amint a Kapos Plaza irányába sétált egyedül. A szülők azonnal jelezték a Nagyatádi Rendőrkapitányságnak a fiú eltűnését, majd pénteken a Kaposvári Rendőrkapitányságon is bejelentést tettek - mondta el Bíró Gábor a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője. Pénteken délelőtt osztálytársak, szülők, tanárok indultak el keresni a fiút, végül két osztálytársa találta meg a holttestét a Béla király utca környéki tóban kora délután és azonnal bejelentést tettek. A helyszínre érkeztek tűzoltók és a Kötél munkatársai is, a rendőrség pedig lezárta a területet, azonnal megindította az ügy felderítését.”
 • 19. Túrabakancs 2009. augusztus 05. 12:49
  „Papa!
  Örülök hogy egyetértünk, de azt is szeretném, ha a lakosság is észrevenné kik és miért
  csinálják ezeket a gaztetteket! Nem a Jobbikosoknál kell keresni a tetteseket az biztos!
  Beindult szoclib politikai gépezet a lejáratásra. Múltkor az egyik szoci képviselő /ügyvéd is talán/
  kérvényezte hogy tiltsák be a Jobbikot, de akkor ezt elutasították a törvényekre hivatkozva.
  Gondolom majd most változtatnak rajta, és ezen ügy véget el is fogják érni! Na de az igazi
  balhé csak akkor kezdődne ebben az országban!”
38 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két autó ütközött Kőbányán

Két kocsi karambolozott kedden kora este Budapest X. kerületében, a Szlávy és a Harmat utca… Tovább olvasom