Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Fazekas Sándor: a rezsiharc a magyar emberek szabadságáért folyik

A kormány sok döntésével Magyarország függetlenségéért állt ki, a rezsicsökkentéssel pedig a magyar emberek szabadságáért harcol - jelentette ki Fazekas Sándor a péntek este Karcagon tartott lakossági fórumon.
A kormány sok döntésével Magyarország függetlenségéért állt ki, a rezsicsökkentéssel pedig a magyar emberek szabadságáért harcol - jelentette ki Fazekas Sándor a péntek este Karcagon tartott lakossági fórumon.

A miniszter jelezte: míg a mostani kormány 2010 óta számos döntésével hazánk függetlenségéért állt ki, addig a "rezsiharc" a magyar emberek szabadságáért és mozgásteréért folyik. Ennek a küzdelemnek csak egy végkifejlete lehet, a győzelem, melyhez azonban további összefogás szükséges és az is fontos, hogy egyetértés legyen a jelent, illetve a jövőt meghatározó kérdésekben – tette hozzá.

Németh Szilárd, a Fidesz rezsicsökkentésért felelős politikusa, Csepel polgármestere a fórumon arról beszélt, hogy ez a program a Fidesz politikájának sarokköve, melyből nem engednek. Folytatni fogják és törekednek annak fenntarthatóvá tételére – közölte.

Felidézte, hogy a gáz ára 2002 és 2010 között megháromszorozódott, míg a villamos energia duplájára drágult, miközben az infláció mértéke 58 százalék volt. Mint fogalmazott, ezt megelőzően 1994-ben a szocialisták is kétharmados felhatalmazást kaptak a választóktól, ám ők azt nem az egyre súlyosbodó problémák megoldására, hanem hatalmuk bebetonozására használták. Ennek árát pedig utóbb az emberek fizették meg – állította a képviselő, aki rámutatott arra is, hogy 1995-től 17 éven át 1040 milliárd forintot "lapátoltak ki" a külföldi szolgáltatók Magyarországról.

A rezsicsökkentés eredményeként mára a 2008 júliusi szintre csökkent a földgáz, a 2007 februárira a villany ára. Egy átlag magyar család éves rezsiköltsége a tavalyi 421 ezerről idén 345 ezer forintra mérséklődik, a megtakarítás átlagosan eléri a 70-80 ezer forintot. Ezzel párhuzamosan a rezsiköltségek európai toplistáját vezető Magyarország visszatér a középezőnybe - hangsúlyozta.

Kijelentette: a rezsicsökkentés csak most kezdődik, céljuk, hogy a közszolgáltatások átláthatóan és nonprofit jelleggel működjenek. Ehhez pedig az emberek számára megfizethető és arányos árakat kell képezni – zárta szavait.

Olvasóink írták

  • 3. pozdorja 2013. szeptember 30. 10:57
    „Drukkoljunk a rezsiharcosoknak, mert ha nem sikerül, akkor fekete lyuk keletkezik és elnyeli az egész Földet.”
  • 2. Demalgon 2013. szeptember 30. 05:05
    „A fideszes hülyeség eredménye az, hogy az emberek (és nem a fideszes újgazdagok) megélhetése válik egyre bizonytalanabbá. Nagy szavak ezek egy <moderálva> szájából, aki csak azért másabb, mert vizfejű”
  • 1. dödike 2013. szeptember 29. 08:46
    „Micsoda süketelés.Mi köze az én rezsimnek a szabadságomhoz.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rezsicsökkentés: a Fidesz szerint álszent a szocialisták javaslata

A Fidesz szerint rezsicsökkentésre, nem pedig "álszent javaslatra" lett volna szükségük a magyar… Tovább olvasom